waar kan je je neusholtes weer van openkrijgen zonder neusspray?

stomen is misschien een optie, maar dat vind ik vreselijk.
nog andere truuckjes?

Toegevoegd na 4 minuten:
waar moet zijn hoe ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Holtes laten leegzuigen bij een arts. Sommige mensen hebben baat bij het plaatsen van buisjes in de neus.

Een fles ammoniak opendraaien en even ruiken.

Wat ook goed helpt is een opengesneden ui vlakbij neerleggen, bijvoorbeeld als je gaat slapen naast je bed, de volgende morgen is je neus weer ademvrij! Het stinkt even in het begin,maar dat gaat snel weer over! Succes en beterschap!

Veel warme vloeistoffen drinken, zoals hete thee, bouillon. vooral niet gaan liggen, want dan verergert het. Neuspleisters kopen die te krijgen schijnen te zijn bij o.a. apotheek. Antihistaminica in tabletvorm slikken. Deze zijn tegen allergische reacties maar worden alleen door artsen voorgeschreven.

Ik wil nog wel met dampo smeren. Het werkt niet zo acuut als een neusspray, maar het doet wel degelijk wat. En het is minder heftig dan stomen.

Zout water in een spray doen of gewoon opsnuiven,werkt niet verslavend maar is wel effectief.

De neti pot, een soort neus-gietertje. Er gaat afgekookt water in waarin een beetje zout is toegevoegd. dit laten afkoelen en lauw of koud gebruiken. je hoofd schuin boven een wasbak houden en in een van de neusgaten gieten. Je voeld het door je holtes en dan loopt het er weer bij je andere neusgat uit. Je kan er ook een plastic bidon of drinkflesje met een tuitje voor gebruiken. Dit moet je dan niet met volle kracht erin spuiten maar gewoon rustig aan door de neus spuiten. Je spoelt je holtes ermee schoon en personen met voorhoofdholte onstekingen hebben hier veel minder last van. (ik heb het voor het eerst gezien bij een Ophra uitzending waarin dokter Ozz te gast was. Doordat er zout aan toegevoegd is, en het rustig door de holtes gaat, geeft het het niet zo'n brandend gevoel wat je krijgt als je onverwachts water in je neus krijgt. Ik als neusspray-verslaafde heb er goed baat bij gehad. Als je te lang en te vaak neusspray gebruikt, gaat het tegen werken en krijg je meer verstopping. Ik heb eerder ook wel eens een spoeling in een spuitbus van de drogist geprobeert maar die is erg duur en snel op.

Vind je stomen vreselijk? Misschien vind je in bad zitten lekkerder. Met Kruidenbadje van Zwitsal in je bad, badkamerdeur dicht en goed door je neus ademen. Is stomen maar dan anders :-)

Ik ga meestal onder de douche. Heel heet water over mijn hoofd laten lopen. Bij mij werkt het. Of het bij jou werkt... gewoon even proberen.

probeer dit eens. Ouderwets maar werkt ook goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100