Zorgt een stabiele thuisbasis (bijv. Een fijne woning) voor rust in een mensenleven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja zeker. Je thuis is je rustpunt en je tempel, met je eigen spulletjes die JIJ mooi vindt en waar je een fijm gevoel van krijgt. Door een rustig en fijn huis te creëren, word je zelf ook rustiger. Het beïnvloedt elkaar wederzijds. Denk maar na waar je je Prettiger voelt, in een vies huis met rommel, of in een schoon opgeruimd huis. Als je nog niet goed weet waj je mooi en prettig vindt, kijk dan bij anderen en in woonbladen en woonwinkels waar je je prettig bij voelt. Daar kun je dan bv een collage of moodboard van maken en dat dient dan als basis voor de inrichting van je huis.

Natuurlijk is onderdak belangrijk voor een mens ,maar het is niet zozeer 'de woning' welke iemand rust en vrede geeft. Maar de mensen om je heen met wie je samenleeft!

iedereen heeft behoefte aan een veilige plek, een thuis om rust te vinden.

na jaren lang binnen de jeugdzorg gewoond te hebben ga ik nu eindelijk een huisje van mezelf betrekken en dat gevoel alleen al geeft mij een enorm gevoel van rust want eindelijk hoef ik niks meer te delen met mensen die zo hun eigen problemen hebben zoals borderline en alcoholisme dus ja ik denk dat het weldegelijk helpt om rust in het leven tevinden

Ja, dan heb je in ieder geval een veilige haven waar je kan bijkomen van de rest.

Een stabiele thuisbasis is :vaste grond onder de voeten. Een fijne woning is een warme deken, waar vanuit je de koude wereld beter en rustiger kunt bekijken. Het is voor iedereen een wereld van verschil, een fijn eigen huis te hebben.

Zoals je zelf al zegt het is je basis, en als de basis stevig/prettig is kun je van daar uit door ontwikkelen en verder bouwen. Dus een stabiele, veilige thuisbasis is het belangrijkste van alles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100