help mijn vriendin is te gestrest, we kunnen niet eens normaal sex hebben:( wie weet iets wat mischien ondspanend werkt?

meeste dingen hebben we al geprobeerd zodat ze rustigger wordt maar niks helpt, ook met een biertje op is en blijft ze gestrest we worden er een beetje gek van:( heeft iemand nog mischien tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ga op zoek naar de oorzaak van de stress, en kijk of daar iets aan te doen is. zolang je de oorzaak niet aanpakt, heeft bestrijding van de stress weinig zin. dat is dweilen met de kraan open.

beginnen met een massage met lavendel-olie en daar word je als het goed is al rustig van, dus dan komt de rest vanzelf lijkt mij. anders de oorzaak van de stress vinden en die verhelpen en dan geduld hebben

Misschien zou je eens met haar kunnen PRATEN over hetgeen haar dwarszit? Laat haar haar hart luchten, luister naar haar, en probeer mee te denken met de problemen of zorgen waar ze mee rondloopt. Wedden dat het helpt?

Vraag haar of mischien heel toevalig zij een misstap heeft begaan!? Dit naar aanleiding van je reacties. Het zou zo maar kunnen!

Vergeet de seks eens een poosje. Er zijn hopenlijk meer dingen in het leven die jullie leven samen leuk kunnen maken? Ga eens wat andere dingen samen doen, simpele dingen, fietsen, wandelen, samen het bos in. Maak haar duidelijk dat seks niet hoeft en dat je toch wel van haar houdt.

Ze zou kunnen leren mediteren. Dat werkt enorm ontspannend. Ze kan het zelf in haar eentje proberen, of met behulp van begeleidende cd's (er bestaan er zoveel, er zijn er vast ook genoeg te downloaden), of een meditatiecursus doen. Mindfulness en yoga zijn ook heel goede opties, die enorm kunnen helpen om te leren ontstpannen en zijn voor sommige mensen makkelijker dan pure meditatie. Is ze de hele dag gestressed, of met name bij de sex? Als het met name bij de sex is, kan het ook zinvol zijn om eens met een sexuoloog te praten. Misschien zijn er dingen die haar ontspanning in de weg zitten, en dat hoeven geen sexuele trauma's te zijn, het kunnen ook veel lichtere dingen zijn. Verwachtingen over de sex die niet uitkomen, emoties die er door opgeroepen worden. Misschien kan tantra ook een oplossing zijn. Dat is een vorm van sex die minder gericht is op een orgasme en presteren en zo sterk mogelijk genieten, en meer op ontspanning, in het nu zijn, contact met elkaar.

Pak eerst het probleem aan door met haar te praten wat er dwars zit. Liefde moet altijd eerst voor seks komen... Bemin haar en steun haar in goed en kwaad en seks komt dan wel vanzelf. Ik heb de indruk dat jij het "niet seks hebben" een groter probleem vindt (en iets dat als abnormaal wordt geacht) dan de gerusttoestand van van je vriendin. Forceer haar niet om seks te hebben alleen omdat het normaal geacht wordt in een relatie. Seks moet spontaan komen. Heeft ze de laatste tijd zorgen aan haar hoofd sta haar daar dan in bij. Praten en samen naar een oplossing zoeken kan soms wonderen doen. De rest komt dan wel terug vanzelf terug. Denk alleszins niet in eerste instantie dat ze je niet meer lief heeft of dat de seks met jou niet goed is. Voorbarige conclussie zitten soms de simpelste oplossingen in de weg en maken de situatie soms nog erger dan dat ze in werkelijkheid zijn. Geef haar tijd en probeer haar op een niet verplichtende manier erover te laten praten. Iedereen heeft wel eens een periode dat seks eventjes niet hoeft omdat je zoveel andere dingen aan het hoofd hebt. Trek er eens een paar dagen uit met haar (als jullie werk dit toelaat) en doe leuke ontspannen dingen, zo komt ze wel los.

Bronnen:
Mijzelf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100