Is het verstandig om tegen je slaap te strijden

Ik wil proberen 1 dag niet te slapen, is er kans dat ik dood kan gaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee joh, van een dag niet slapen ga je echt niet dood. Je wordt er alleen slaperig van.

Nee dat is er niet 1 dag niet slapen is niet moeilijk. Je kan op z'n ergst in slaap vallen.

Het hangt er vanaf hoe lang je het uit wilt houden en hoe goed je conditie is. Als je 1 dag niet wilt slapen is er geen kans dat je dood kan gaan mits je een normale conditie hebt, als je tenminste geen andere rare activiteiten van plan bent. Er zijn wel situaties bekend van mensen die het langer dan een week geprobeerd hebben uit te houden en die daardoor gek werden en hallucinaties kregen. Tweekaz.

Ongeveer een jaar geleden (kan ook iets later of vroeger geweest zijn) is er een artikel verschenen i.v.m. een wetenschappelijk onderzoek waaruit bleek dat een nacht niet slapen de kans op diabetes sterk verhoogde. (Ik dacht door een Nederlands onderzoeksteam.) Hoe ze ooit die link hebben kunnen leggen is mij een raadsel. Als je even googlet vind je het artikel misschien nog ergens. Toegevoegd na 3 minuten: Hierbij de link.

Jou lichaam heeft slaap nodig om te herstellen. Het is nodig voor het verwerken van gebeurtenissen (mentaal). En voor het aansterken/herstel van je lichaam (fysiek) Maar ook voor het herstel van de weerstand. Als je zo lang wakker blijft loop je eerder ziektes op. Je weerstand gaat achteruit maar dood zul je er niet aan gaan.

De vraag is waarom je dat wilt doen! Als je dat gewoon wilt doen voor de lol, dan maar beter niet. Maar zo'n gelegenheden komen wel vaker voor hoor. Een nachtje stappen tot 7 u 's ochtends, een lange reis maken met het vliegtuig, een kindje hebben dat de hele nacht huilt... Maak je dus maar geen zorgen, maar zorg dat je de rest van de week goed slaapt (8u per nacht is zo ongeveer een gezond gemiddelde!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100