Betekent Dik ook per definitie ongezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen, je kan ook van nature uit dik zijn. Dit heeft dan een genetisch gevolg. Bijvoorbeeld een schildklier die niet werkt en daardoor je spijsverteringsstelsel in de war brengt, waardoor je niet op een 'normale' manier je voeding verteert en je daardoor van nature uit dik bent. Maar dit is niet ongezond.

Hangt ervan af hoe dik je bent , 10 kilo overgewicht is anders dan 100 kilo overgewicht. dus hoeft je niet ongezond te zijn om dik te zijn.

Nee er stond toevallig iets vandaag over op de site van telegraaf van een onderzoek maar kan het even zo snel niet vinden

Nee, dit las ik net op de telegraaf app. Het is een ingeburgerd idee: ben je dik of heb je overgewicht dan ben je per definitie ongezond. Niets is minder waar, blijkt uit nieuw onderzoek. Mensen die kampen met overgewicht, maar wel gezond eten en bewegen, leven net zo lang als slanke mensen. Een gezonde levensstijl zou cruciaal zijn, aldus Canadese wetenschappers. Zij ontwikkelden een nieuwe meetmethode (Edmonton Obesity Staging System) waarmee nauwkeurig werd bijgehouden hoe het lichaam van de obese deelnemers zich ontwikkelde. De zware mensen die er een gezonde levensstijl op nahielden, scoorden lager op het spectrum. Uit het onderzoek bleek dat deze deelnemers minder kans hadden op hart- en vaatziekten dan de slanke groep. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 6000 obese mensen en 23000 niet-obese deelnemers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100