Iemand tips om sit-ups te doen? lees beschrijving!

Een vriendin van mij krijgt het maar niet voor elkaar om sit-ups te kunnen, dan komt ze maar een stukje naar boven en dan valt ze weer terug. Ik weet zelf ook niet hoe haar het beste kan leren precies, iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het helpt vaak om je voeten ergens onder te schuiven, zoals een bank die laag bij de grond is. Of iemand houdt de voeten vast. Op deze wijze is het doen van sit-ups veel lichter. En hoe langer en vaker ze dit oefent, hoe eerder ze de 'normale' sit-up kan doen. Het losmaken van de spieren en stretchen kan haar ook helpen. Maar iijk uit dat ze de spieren niet verkeerd draait of overbelast.

misschien een idee om met je benen omhoog te gaan ipv je bovenlichaam?

Op bed of matje op de rug liggen, benen strak tegen elkaar en recht omhoog. 90 graden. De voetzolen wijzen dus naar het plafond. Armen strak langs het lichaam houden. Vervolgens de benen heel langzaam gecontroleerd laten zakken. Benen wel gestrekt houden en langzaam de hakken richting de grond gaan. Als de hakken bijna de grond raken, dan weer langzaam omhoog. Rug plat op het bed/matje houden. En deze oefening herhalen. Waarschijnlijk zal ze de eerste keer, als haar benen in een hoek van 45 graden staan, ze laten vallen. Je kan in het begin dit ondersteunen. Zeer goede en zware oefening voor de buikspieren. Als je wat gevorderd bent, kan je proberen de benen schuin te houden. Toegevoegd na 44 seconden: Aanvulling: Zo versterk je de buikspieren enorm en kan ze na loop van tijd ook andere oefeningen, waaronder situps doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100