Is apres soja een goed alternatief voor melk?

Of hebben we helemaal geen alternatief nodig als je geen melkproducten meer neemt?

Toegevoegd na 12 minuten:
Ik bedoel alpro soja!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarom denkt iedereen dat als je melk weglaat uit je voeding dat je er een vervanging voor moet zoeken. De mens is het enige "zoogdier"die als volwassene nog melk drinkt, en dan ook nog van een ander dier. Als je zuivel (melk) drinkt legt dit een slijmlaag in je darmen waardoor de opname van calcium vertraagd wordt, je moet dus dan meer calcium binnenkrijgen om aan je behoefte te voldoen. Met meer rundvlees eten en andere produkten ( oa donkergroene bladgroentes en koolsoorten) met natuurlijk calcium kom je ook een heel eind. Daarbij werd bij ons afgeraden om de melk te vervangen door soya, de eiwitstructuur van soya lijkt sterk op die van melk, de kans dat iemand met een koemelkallergie bij het veel consumeren van soya ook allergisch wordt voor soya en dan ook de soya uit zijn/haar voedsel moet elimineren. Uit de praktijk blijkt ook dat zure melk (yoghurt, karnemelk) beter wordt verdragen dan zoete melk (melk en vla bijv.) Mocht je twijfelen of je met een koemelkvrij dieet wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kun je ook een dietist(e) consulteren. Vaak wordt dit vergoed door de verzekering (even bellen met ze). Deze kan precies uitrekenen of je met jou voedingspatroon alle benodigde stoffen binnenkrijgt. Probeer er wel een te vinden die bekend is met koemelkvrije dieten, mijn ervaring is dat niet iedereen daarin is ingelezen, en dat ze wel eens teveel op de standaart willen zitten. En eigenlijk nu het antwoord op je vraag: nee, volgens mij is het niet echt nodig, maar zorg dan wel voor andere altenatieven.

Bronnen:
ervaringsdeskundige...
http://www.zuiveloffline.nl/marjankruik_jo...

Ik denk wel dat je een alternatief of voedingssupplementen moet zoeken voor het vervangen van melkproducten. Denk alleen al aan de kalk die in melk zit. Soja is een prima alternatief. Behalve Alpro soja zijn er ook nog andere merken soja. Bv. Provamel

Bronnen:
http://nl.health.alprosoja.com/home-nl.html

Alle sojaproducten kunnen worden ingepast in een gezond voedingspatroon. Let er wel op dat de smaakjesvarianten van de drinks, yoghurt en desserts en het ijs meer calorieen bevatten dan de gewone producten. Een glas halfvolle melk kun je vervangen door 1 glas sojadrink naturel. Maar een glas sojadrink aardbei telt bijvoorbeeld voor 2 glazen halfvolle melk.

Bronnen:
Smulweb

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100