Vaak heb ik tijdens het reizen last van darmproblemen. Het gevoel dat je erg nodig naar het toilet moet. Wat kun je hier tegen doen?

Je hebt het gevoel dat je darmen ieder moment leeg kunnen stromen. Zeker als je bv op de trein of bus staat te wachten. Zijn hier ook oplossingen voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook stoelgang zit voornamelijk tussen je oren. Zelf heb ik er ook last van: als ik voorzie dat sanitaire voorzieningen even niet in de picture zijn, moet ik meteen drangmatig. Wat doe je er tegen? Hetzelfde als hoe een soldaat slaapt in oorlogstijd. Elke gelegenheid benutten.

Drie bananen per dag eten tijdens 't reizen.

Aangezien dit probleem alleen tijdens de reis optreed klinkt dit meer als een psychisch dan als een fysiek probleem. Ik zou er eens met je huisarts over praten. Mogelijk een pilletje voor het reizen om je iets rustiger te maken?

Je kunt het beste iets nemen dat je darmen even tot rust brengt. Dit doosje is een vaste reisgenoot van me. Helemaal op verre reizen.

In ieder geval nooit koffie drinken als je op reis gaat. In koffie zit een stof die de ontlasting naar buiten wil werken en dat kan erg ongelegen komen als je staat te wachten. En waarschijnlijk sta je er te wachten na het drinken van koffie!

Volgens mij is het een soort van 'heimwee', een vriendin van mij heeft het ook, maar dan met plassen. Zorg dat je gaat vooordat je gaat reizen, en doe het gewoon. Ga eerst korte stukjes om jezelf eraan te wennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100