val je van blowen of roken af in je gezicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als dat zo zou zijn waren er geen rokers met een dikke harsus. En die zijn er genoeg te vinden. Enige wat je gezicht met roken bereikt is dat het grauw en gelig kan worden.

In het begin verhoogt roken de stofwisseling en vermindert het het hongergevoel. Je kunt dus in het begin wel afvallen. Maar je lichaam went er ook aan, en uiteindelijk is het effect nihil. Bovendien gebeurt bij het stoppen met roken weer het omgekeerde, dus je kunt er beter maar helemaal niet aan beginnen. Ook vanwege de schadelijke gevolgen, natuurlijk.

Van blowen val je op zich niet zo veel af, en als je dit sporadisch doet dan kan je overvallen worden door een vreetkick. Dus veel calorieën binnenkrijgt. Van blowen val je voornamelijk af doordat je vooral je honger/trek gevoel onderdrukt en dat je dat signaal van het lichaam negeert. Veel die-hard blowers zijn erg mager. Je valt overal af/ bent mager, niet alleen in je gezicht. Door te blowen verdwijnt de spanning op je gezicht en daardoor lijkt het alsof je een smaller gezichtje hebt.

Neen,wel je portemonnee en gezondheid vallen erdoor af! Op grond van een onderzoek beweert de internist Dr. Douglas Model dat als u rookt, dit op uw gezicht te zien is. Hij beschreef een rokersgezicht als gerimpeld, vermoeid en hologig. Zoals bericht door Associated Press, zijn „kraaiepootjes in de ooghoeken, of haakse rimpels rondom de lippen, of diepe lijnen op wangen en onderkaak” kenmerken van een „rokersgezicht”, alsook een uitgemergeld of lederachtig voorkomen en „een enigszins grauwe, oranjeachtige, paarse of roodachtige gelaatskleur”. Volgens Model wordt dit veroorzaakt door „een toxisch proces” dat te wijten is aan een verminderde bloedcirculatie naar de huid. Van de vrijwilligers voor het onderzoek hadden 19 van de 41 rokers een „rokersgezicht”. Bij geen van de 38 niet-rokers was het echter aanwezig. Van zijn studie werd verslag uitgebracht in de British Medical Journal. Carlotta Jacobson, schoonheidsredactrice van Harper’s Bazaar, wijst op één oorzaak van voortijdige rimpelvorming: „De huid van rokers begint 10 jaar eerder rimpels te krijgen dan die van niet-rokers.” Waarom? Volgens het artikel in de New York Times maakt nicotine de bloedvaatjes in de buurt van het huidoppervlak nauwer. Hierdoor wordt het voor het bloed moeilijker zijn taak te volbrengen voedingsstoffen naar de huidcellen te brengen en afvalstoffen af te voeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100