Kun je de Mexicaanse griep ook een beetje krijgen?

Moet je bij de mexicaanse griep persé hoge koorts krijgen of kun je de griep ook in lichte mate krijgen. Dat je wel hoofdpijn hebt en hoest, maar dat je er geen of slechts lichte koorts bij krijgt?

Toegevoegd na 2 minuten:
Een beetje kwakkelen dus...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Griep heb je of heb je niet; dus ook de mexicaanse griep. Echter, de mate waarin je er ziek van wordt verschilt van persoon tot persoon. De een krijgt hoge koorts, de andere alleen wat verhoging. De precieze reden is niet duidelijk. Wel is zeker dat mensen met een mindere weerstand een grotere kans hebben op complicaties. Probleem is dat de meeste mensen een verkoudheid ook griep noemen. De symptonen zijn namelijk het zelfde alleen bij verkoudheid meestal minder heftig. Het grootste verschil zit hem echter in de duur. De griep komt plotseling opzetten, binnen 3 uur, terwijl er bij een verkoudheid meestal een aantal dagen malaise aan vooraf gaat.

er zijn ontzettend veel griep varianten met veel overeenkomstige klachten, als je niet voldoet aan de klachten van de mexicaanse griep dan zul je het ook niet hebben. 50+ers kunnen nog wel wat resistentie hebben omdat deze variant griep vroeger ook voorgekomen is.

Mijn idee is,dat je of wel griep hebt,of niet.Een klein beetje lijkt me sterk. Je kunt natuurlijk wel een beregoede conditie hebben,zodat je er beter tegen kunt! Verder lijkt het me net zoiets als: Een beetje zwanger.

Even gebaseerd op mijn eigen ervaring van een maand, of 2 terug kan dit. En de griep kan in 36 uur gewoon weer voorbij zijn. Ik heb me als (kleine) ZZP'er niet meer tijd gegunt... En wat is de definitie van hoge koorts? Ik ben van mening dat je dan echt 40-42 graden koorts moet hebben. Waar je gezien de huidige temperaturen (22 graden Midden Limburg) al snel aan zit. Ook zonder griep in een fabriekshal...

Koorts krijg je wel, maar na drie dagen ben je er vanaf.Net zoals bij een gewone griep eigenlijk.

Je kunt zelfs drager zijn en toch helemaal klachtenvrij. We komen vrijwel allemaal wel ieder jaar in contact met de griep. Toch krijgen we niet ieder jaar allemaal de griep. Soms kan je lichaam een infectie al succesvol bestrijden voordat die infectie echt voet aan de grond krijgt.

Net zoals je een beetje zwanger kunt zijn kun je ook een beetje de mexicaanse griep hebben, niet dus je hebt griep of je hebt geen griep,wel kun je besmet zijn en geen of slechts weinig sympomen hebben. de mexicaanse griep is een min of meer normale griepvariant,dus zijn de symptomen ook normaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100