Hoe gevaarlijk is het, als een kwikkoortsthermometer tijdens het tempen in je achterste breekt. En het kwik je lichaam in loopt?

Of zijn alleen de dampen giftig en kan het kwik geen kwaad in het lichaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De druppeltjes kwik zullen spoedig het lichaam op natuurlijke weg verlaten. Een groter direct gevaar vormt het gebroken glas. De kwikdruppels zullen echter geleidelijk verdampen, de kwikdamp zal door inademing schade kunnen veroorzaken die pas veel later tot symptomen leidt. Toegevoegd na 10 minuten: Toxische effecten bestaan onder meer uit hersenletsel, nier-, en longbeschadiging. Kwikvergiftiging kan leiden tot verschillende ziekten, zoals acrodynie, Hunter Russell-syndroom, en minamataziekte (symptomen zijn onder meer karakteristieke achteruitgang van de zintuigen (zien, horen), spraak, verstoord gevoel en gebrek aan coördinatie). Het type en de omvang van de symptomen is afhankelijk van het individuele toxine, de dosis en de aard en duur van de blootstelling.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwikvergiftiging

Het lijkt me slecht voor je, naar de doktor zou ik zeggen.

Kwik is heel gevaarlijk voor het lichaam. Het kan kwikvergiftiging veroorzaken. Met jouw voorbeeld zou het niet zo snel kunnen gebeuren. Ten eerste omdat ze al lang niet meer verkocht worden en ten tweede, je wel hele rare bewegingen moet maken wil dat gebeuren. Waar je wel kwikvergiftiging mee op kan lopen, is door het eten van vis (door de bodem en water) Of vervuilde lucht. Meerdere kan je zien in de link. De symptomen zijn oa: jeuk, zwelling pijn en nog meer ernstigere dingen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwikvergiftiging

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100