Kan je na een halve dag pal in de zon te zijn geweest 'savonds nog een zonnesteek krijgen?

als je vanaf vanochtend 9 t/m ongeveer 2 uur pal in de zon zit en druk bezig bent, kun je dan 'savonds nog last van een zonnesteek krijgen? of gebeurd dit alleen acuut? de klachten zijn namelijk buikpijn en misselijkheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij in de zon bezig bent geweest kan je inderdaad later last krijgen. Door een combinatie van oververhitting, tekort aan vocht en verlies van zouten is je lichaam even van slag. Vooral als je niet regelmatig wat water hebt gedronken, kan je lichaam 's avonds (Wanneer het niet meer bezig is met 'overleven' maar tracht je systeem weer in balans te brengen, opeens dit soort klachten voortbrengen. Om het op te lossen: Ga lekker rusten, drink een paar glazen water en op tijd naar bed in een donkere kamer. Als je de volgende dag nog steeds klachten houdt, kan je overwegen de huisarts te bellen.

Het kan komen door vochttekort. Maar check je temperatuur even. (boven 37,5 alarmbellen en huisartsenpost bellen) Een zonnesteek kan dagen aanhouden, dus goed mogelijk dat je er later last van gaat krijgen. Voor de rest, koelen en vocht drinken!

Het klinkt meer als een beginnende buikgriep , gewoon even aankijken, dieet houden en zeer regelmatig wat ( water) drinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100