Hoe kan ik zo snel mogenlijk van mijn verbranding van de zon af komen?

Ik ben extreem verbrand door de zon, ik heb er aftersun op gedaan(hele goede) en een soort van poeder. Maar als er iets is waarmee ik het sneller weg kan krijgen zou dat fijn zijn, tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

In smeren met aftersun! En kouddouchen werkt ookwel

Als ik jou was zou ik niet meer in de zon komen dus niet meer naar buiten en crème helpt bijna altijd

Snij met een kaasschaaf lange plakken komkommer en leg dit op de verbrande huid. Als je geen komkommer hebt kun je ook aardappelplakjes gebruiken. En voortaan goed insmeren en niet langer dan een kwartier in de felle zon zitten. Het is gevaarlijk om je te verbranden.

Het klinkt vies en zo ruikt het ook maar insmeren met yoghurt verkoelt heerlijk!!!

insmeren met karnemelk, en anders komkommer of de rasp van aardappel erop leggen, dit trekt de brand eruit..als je echt flink verbrand bent eindig je zelfs met soort gekkokte aardappel, maar goed alles wat in die producten zit is als warmte uit je lijf. Verder uit de zon blijven en witte beschermende kleding dragen over die plekken, ook in de schaduw en voor je gezicht een hoed. Mocht je moeite hebben met smeren je hebt tegenwoordig zonnebrand die je maar een keer hoeft op te doen, helaas is die alleen maar verkrijgbaar tot factor 20, wat heel laag is. Ik gebruik liever factor vijftig en daar doorheen wordt je echt wel bruin, maar niet rood.

Iemand moet op je plassen want in je plas zit een soort zuur en dat verzacht de pijn of een speciaal zalfje P.S. Plassen is beter want dat doet niet pijn en het zalfje wel

Zojuist dit antwoord gegeven: Hier zijn wat huismiddeltjes. Kijk dus maar wat je in huis hebt: (Karne)melk of yoghurt is heel verzachtend voor een door de zon verbrande huid. Bij verbrande huid is komkommer ook goed. Snijd de komkommer in reepjes en leg ze op het verbrande gedeelte. Laat dit 15 minuten liggen en het pijnlijke is weg. Snij een citroen door midden, smeer het citroensap op de verbrande huid en de brand is er na 5 minuten uitgetrokken. Als je verbrand bent, moet je s`avonds je insmeren met een rauw geklopt ei (alleen het witte) en dat de hele nacht laten intrekken en s`morgens douchen en dan is de zonnebrand verdwenen. Azijn in een bak water, theedoek erin en vervolgens op de verbrande delen leggen. Als de theedoek warm is geworden het proces herhalen. Binnen een paar uur is de hitte eruit! http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=gezondheid&label=Verbranding%20door%20zon http://www.goeievraag.nl/vraag/roodverbrand-zon.62448 http://www.leerwiki.nl/Verbrand_door_de_zon._Wat_nu%253F

Aloe Vera wil nog wel eens helpen. Koop een echte aloe vera plant en smeer deze op je huid. Helpt ontzettend goed tegen verbrande, pijnlijke huid. (bij de natuurwinkel kopen)

Sudocreme...? Daarna niet meer in de zon gaan. Dat werkt averechts. Sudocreme beschermt en hersteld de zachte tere huid. (Wordt ook gebruikt bij baby's) Sudocreme werkt alsvolgt: - hypoallergene lanoline: verzachtende werking - zonkoxide: gaat weefstelvloeistof verlies tegen - peruviaanse blasem: staat bekend om herstellende eigenschappen - benzylalcohol: mild, plaatselijk verdovingsmiddel dat pijn en irritatie verzacht en heeft tevens een bacteriedodende werking en beschermt tegen bacteriele infecties. Hoop dat je dit spulletje in huis hebt. het is anders vaker gewoon handig ;) Toegevoegd na 1 minuut: *zonkoxide = zinkoxide *blasem = balsem Ik typ te snel..

Aftersun! Een koude douche schijnt zeer slecht te zijn (het doet vaak ook pijn), pak een lauwe douche.

Ik wist er vroeger niks van en verbrandde met mijn gevoelige witte huid altijd razendsnel. En daarna vervelfeest:) Nu doe ik een paar dingen standaard en zelfs als ik verbrand heb ik er daardoor nauwelijks last van: Na het zonnebaden smeren net bodylotion, je hele lichaam, maar met name de verbrande delen. En: vaker. Eerste keer nadat je hebt gedoucht (als je hebt gezwommen, want de huid moet wel schoon zijn) en daarna in de loop van de uren die volgen, zodra je voelt dat het weer begint te branden. Dat is met name de truuk: vaker doen. Misschien wel drie tot vier keer in 24 uur. Een keer is niet genoeg. Je voorkomt zelfs vervellen, en dat is vind ik zelf heel fijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100