Andere kleur ontlasting, kan dat aan drop liggen ?

Sinds enige tijd heb ik een donkere ontlasting (zit geen bloed bij) dus ben ik mijn eetgewoonten nagegaan en nu eet ik de laatste tijd meer drop, kan het daar aan liggen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer er bloed in de ontlasting zit, en dat bloed komt van hoger / dieper in het licham, herken je het niet als bloed, maar kleurt hij de ontlasting zwart. Als je ontlasting dus echt ineens heel donker is, is het ALTIJD, echt ALTIJD een goed idee er mee naar een dokter te gaan (letterlijk, in een potje). Dat wil overigens niet zeggen dat er ook meteen iets ernstigs aan de hand is, maar zorg zeker dat dat uitgesloten kan worden. Verder hebben natuurlijk allerlei mogelijke voedingsmiddelen en - patronen invloed op de kleur van de ontlasting ; een wijziging in je voedingspatroon kan dus ook terug te zien zijn in de ontlasting. Maar trek daar niet self conclusies uit als het echt heel donker (bijna zwart) is, dan moet je gewoon het zekere voor het onzekere nemen.

Blijkbaar ben je zo te lezen als op dit forum niet de enige met dit probleempje. Misschien dat je hier op dit medische forum wijzer word: http://www.medischforum.nl/onderwerp/572 Verder is het nooit onverstandig om even je huisarts op te bellen met dit soort vragen, die mensen zijn er niet voor niets en geven bijna altijd wel een goed advies. Je kan beter een keer te vaak bellen dan te weinig, zeker als het om organen en dergelijke in je romp en hoofd gaat.

Bronnen:
http://www.medischforum.nl/onderwerp/572

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100