Is het waar dat zwarte ( negroide ) babietjes de eerste dagen wit zijn ? En als dat waar is : hoe komt dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, meestal klopt dat. Je kunt aan een pasgeboren kindje uit donkere ouders zien hoe donker het kindje wordt, door te kijken naar de huid vlak boven de nagelriempjes. Donkere kindjes kleuren na ongeveer een week of 3, 4 tot de kleur die ze definitief behouden. Ik weet niet hoe het komt. Ik heb het vaak meegemaakt en gezien omdat ik getrouwd ben met een donkere man. Heb dus vele neefjes en nichtjes zien 'verkleuren' in de afgelopen 20 jaar. Toegevoegd na 8 minuten: Op deze foto's zie je onze kleindochter: de ene foto een paar uur na geboorte, en de volgende als ze 4 weken oud is. zoals je ziet is ze niet wit geboren maar lichtgekleurd, en is ze na 4 weken donkerder gekleurd. Inmiddels is ze nog wel iets donkerder geworden, maar niet veel. Schatje he, trouwens!

mijn zoontje was wel al donker bij de geboorte maar naarmate de tijd vordert werd hij nog donkerder. een echt volbloed zwart kind word niet wit geboren, dat heeft echt wel een tintje, het is alleen nog niet zo donker als het uiteindelijk zal worden.

dat heeft te maken met pigment.

Mijn kleindochter werd blank geboren, maar we zagen aan de huid bij haar nagelriempjes dat ze donkerder zou worden. Nu anderhalf jaar later is ze prachtig donkerbruin! Het heeft wel zeker ruim een jaar geduurd voordat ze deze kleur had! Volgens mijn schoonzoon gaat het bij alle baby's uit zijn "stam" zo!

is inderdaad het pigment. dat gaat pas werken als er licht o pschijnt, dus pas na de geboorte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100