Wat betekent stille wateren hebben diepe gronden?

Wat bedoelen ze er mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mensen die zich niet uitlaten, hebben heel dikwijls diepe gedachten; ze zijn meer dan ze schijnen.

Dat betekent dat mensen die weinig zeggen, vast wel heel goed over zaken nadenken.

introverte mensen hebben vaak toch meer beleeft dan je uit gesprekken en doen of laten zou kunnen opmaken Toegevoegd na 2 minuten: Stille wateren hebben diepe gronden: mensen die zich niet uitlaten, hebben heel dikwijls diepe gedachten; ze zijn meer dan ze schijnen. http://www.lenntech.nl/water-spreekwoorden.htm

Mensen die weinig zeggen, kunnen toch nog wel het nodige denken over waar het in het gesprek over gaat.

Dat mensen die heel weinig 'kletsen' of 'babbelen' vaak heel veel zinnige dingen te vertellen hebben, maar dat doen ze alleen, als ze denken, dat de luisteraar er iets aan heeft - anders zwijgen ze.

Niet ieder mens praat graag over zijn of haar eigen problemen. Maar die kunnen er toch best wel zijn!

Hoe vlakker (stiller) het water des te dieper is bodem te zoeken.. Kortom, het lijkt maar een stroompje vocht, maar intussen gaat hij wel meters zo niet kilometers diep. Zo ook sommige mensen... ze lijken zo stil, sneu, het niet te begrijpen, maar intussen! Ze zeggen nauwelijks iets, maar als ze iets zeggen is het raak en bleken ze zo sneu niet!

Vergelijk het met een stromende rivier een stil staande meer. We denken dat de stromende rivier 'gevaarlijk' is omdat hij uitbundig is en dat een stille meer 'vredig' is omdat het niet stroomt dus geen beweging heeft. Maar.........een stille meer kan heel diep zijn en dus gevaarlijk, terwijl die hard stromende rivier misschien ondiep is en je er doorheen kunt lopen. Nou, dat geldt voor mensen ook. Luidruchtige mensen zijn niet altijd even serieus en stille mensen zijn niet per definitie onwetend of niet nadenkend.

Stille wateren hebben diepe gronden betekend: Stille mensen hebben vaak diepe gedachten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Ned...

Het betekent, dat het niet veel uitmaakt wat en hoe men zich laat zien. Er zit altijd veel meer achter een persoon. Een persoon heeft altijd veel meer diepgang dan dat hij ooit aan de oppervlakte laat blijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100