Hoe hersteld je lichaam het snelst van een zware training?

Ik ben altijd helemaal kapot na 2uur thaiboksen. Ik moet dan de volgende dag Jujitsu doen, dat is vergeleken thaiboksen wel een chille sport dus maakt verder niet veel uit. Meestal moet ik die dag erna wel MMA overslaan, omdat ik gewoon nog spierpijn, en pijn aan me schenen enzo heb van Thaiboksen.

Ik hoef niet persee elke week MMA enzo te doen, ik vind het alleen hartstikke leuk. Die dag erna heb ik dan weet thaiboksen en wil ik gewoon fit heen.

Is het mogelijk binnen 2dagen weer helemaal fit te worden om mij weer helemaal te kunnen geven bij de 2uur thaiboksen.

Moet ik rust nemen, of blijven bewegen, bepaalde dingen wel of niet eten, water drinken, kan ik tussendoor nog wat krachttraining doen met gewichtjes.

En het belangrijkste hoe word ik weer helemaal fit?

(15jr, 1,70, 55kilo)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een warm bad en daarna een warm bed! Zorg dat je s`avonds voldoende eiwitten gegeten hebt! En ga niet trainen met spierpijn. Dat is vragen om blessures. Pak je rust, anders gaat het vroeg of laat een keer goed fout, en dan kun je wellicht maandenlang niet meer sporten... Toegevoegd na 4 minuten: Neem geen pijnstillers tegen spierpijn en drink ook geen energy drankjes. Die laten je de pijn vergeten, waardoor je verder gaat met trainen dan verantwoord is... Leer om naar je lichaam te luisteren!

Zoveel trainen, en je vraagt of weet je trainer het antwoord niet? En ja het is mogelijk om binnen 2 dagen weer fit te worden, in iedere sport geld 1 dag herstel :)

Drink groene thee met evt. honing, eet (geschild!) fruit (banaan) en bonen i.p.v. vlees en doe meditatie-oefeningen ter ontspanning (met een mooi muziekje bijv.).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100