Kan je moedervlekken weg laten halen zonder dat je grote littekens krijgt?

Ik heb vier moedervlekken op m'n arm en dat vind ik al jaren lang een probleem. Nu heb ik het eens tegen de dokter gezegd, maar zij zei dat je dan alleen maar grotere littekens overhoudt.
Ergens anders op internet las ik toch weer dat er ook andere manieren zijn, waardoor je geen littekens overhoudt. Maar is dat wel zo? Heeft iemand hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja ik denk van wel maar als er klijntjes zijn NIET DOEN!! maar als het grote zijn doe wel maar dan moet je naar een dokter

Ik heb er jaren geleden 1 weg laten halen. Dat zie je alleen maar als je het weet.

Bij elke manier van het verwijderen van een moedervlek blijft er een litteken over, deze litteken is uiteraard minder zichtbaar dan de moedervlek zelf.

Dat hangt helemaal af van jouw huid, van jouw type moedervlekken, van het gemak waarmee je normaal geneest. De enige die je daar een goed antwoord op kan geven, is een gespecialiseerde arts. Dus laat je door je huisarts doorverwijzen naar een dermatoloog en laat je goed voorlichten.

mijn huisarts heeft er jaren geleden een paar weggebrand maar ik zie het alleen als je heeeeeel goed kijkt. waren ongeveer een halve cm en stukje dikker dan normaal. het littekentje (inimini) is kleiner dan het moeder vlekje was. zou het ff aan je HA vragen die kan je info geven hierop en de moedervlek even bekijken. onze x-ray ogen staan uit vandaag, sorry

ik heb geen idee van de grootte en de plaatswaar je moedervlek zich bevindt, maar het laten weghalen zou ik zodadelijk niet doen. Een vroegere collega van mij had echt wel een behoorlijke moedervlek in het aangezicht en zij schminkte die weg met foundation en dat gaf zéér goed resultaat. Na een tijdje werd het eeg geroutineerde gewoonte van haar om dagelijks die vlek even weg te schminken.

Veel mensen weten het verschil niet tussen moedervlekken en pigmentvlekken, dus er is veel verwarring hierover. Als het echt om moedervlekken gaat, van die bultjes met pigment: die kun je alleen weghalen door ze als een soort aardappelpitjes uit te lepelen en daar houd je inderdaad nog veel lelijker littekens aan over. Als het pigmentvlekken zijn, _in_ de huid, dan kan het soms wel, vraag dat na bij je huisarts of een dermatoloog. Toegevoegd na 1 minuut: En wat ervaring betreft: ik heb 1 moedervlek laten weghalen, die was 'onrustig' (bloeden, jeuken, groeien). doorsnede zo'n halve centimeter, litteken ruim een centimeter en twee hechtingen. Dat is echt lelijker!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100