Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan borderline erger worden door de anticonceptiepil?

Ik ben voor het eerst aan de anticonceptiepil in mijn leven, moeilijke naam beginnend met een E/L. Schijnt de meest voorgeschreven pil in Nederland te zijn maar naar mijn idee verergert het zwaar mijn borderline. Klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou best kunnen... De pil staat er om bekend dat het depressiviteit opwekt/ verergerd. Maar je zegt je bent pas begonnen pas na 3 maanden is je lichaam aan de chemische hormonen gewend. Dus als de klachten dan nog zijn terug naar de dokter en een lichtere pil vragen. Je kan nu ook altijd overleggen met de dokter.

ja dat kan zeker. als ik zo je klachten lees, stress, borderline- pms dan heb je al een giga hormonenbalans. denk aan oestrogeen dominantie, bijnieruitputting, progesteron, melatonie tekort. deze aandoeningen worden nauwlijks door hetreguliere erkent. google weston price forum veer meer info Toegevoegd na 1 minuut: hormonen dis balans bedoel ik

Ja, dat kan, door de pilhormonen die door je gehele lijf aanwezig zijn, kun je anders gaan reageren. Is de nuvaring niet wat voor jou? Ideaal: bevat veel minder hormonen die slechts plaatselijk worden afgegeven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100