Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Vind iemand met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis zichzelf ook vreemd en begrijpt zo iemand z'n eigen gedachtenpatroon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je schizofreen bent snap je je zelf wel maar zie je dingen/mensen die er niet zijn en dit heeft niets te maken met of je je zelf snapt

een schytzofreen zal zichzelf helemaal normaal vinden tijdens zijn aanval (psychose) maar tussen de psychoses door weet hij/zij absoluut dat de gedachtengoed tijdens de psychose als afwijkend wordt beschouwd gelukkig voor deze mensen medijcijnen waarmee de psychoses in veel gevallen onderdrukt kunnen worden

Schizofrenie is een ziekte van wanen, psychoses, verwardheid en hallucinaties. Deze psychoses kunnen varieren van een dag tot een paar maanden zelfs. Na een psychose kunnen ze nog een tijd verward voelen maar het is heel moeilijk na te gaan hoe die mensen zich voelen want doordat ze vaak zichzelf niet zijn wordt hun gedachtengang niet voor waarheid aangenomen. Het is ook per persoon verschillend omdat de ene hier veel minder last van heeft dan de ander en in veel mindere mate. Je eigen gedachtengang begrijpen is voor menig niet-schizofreen persoon zelfs moeilijk dus voor deze mensen is het helemaal niet te volgen. Tijdens een psychose leven ze in een geheel voor ons niet te begrijpen wereld en na de psychose kunnen ze het zich hoogstwaarschijnlijk niet eens meer herinneren.

Als ik de vraag iets anders mag interpreteren: Nee je hebt nog geen schizotypische persoonlijkheidsstoornis wanneer je je eigen gedachtenpatroon vreemd vind en niet begrijpt. Echter kunnen er uiteraard wel andere dingen spelen. Mochten er serieuze klachten zijn dan kan er natuurlijk altijd met een psycholoog gepraat worden over de mogelijke oorzaken van het verlies van zichzelf van de persoon in kwestie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100