Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Depressief en hoe moet ik met mijn gevoel om gaan?

Hallo,

ik ben een meisje van 20 jaar. Zit nu ongeveer 2 maanden aan de antidepressivum. Omdat ik veel woede uitbarstingen had. Maar ik voel me erg futloos er door. Ik kon sommige dingen zoals auto rijden maar 5 minuten, inmiddels al een half uur! Er zit dus vooruitgang in. Maar ik voel me er na gewoon kotsmisselijk en moe! Ook heb ik veel angstgevoelens komt door mijn ex die heeft mijn een beetje bedrogen. inmiddels heb ik een schat van een nieuwe vriend inmiddels een jaar nu die merkte ook dat ik sterk verandert was omdat ik geen rugpijn meer had is het naar me hoofd toe gestegen. Hij helpt me enorm maar soms heb ik de gedachte dat hij me ook niet de waarheid verteld.

Ik wil het liefst gewoon zo snel mogelijk de spontane altijd motiverende, vrolijke meid weer te zijn die gewoon der ding kan en wilt doen. Misschien kunnen jullie tips geven hoe ik het beste ermee om kan gaan met de angstgevoelens en met de moeheid/sufheid.

Toegevoegd na 22 minuten:
Het ging echt voor die woede aanvallen die ik op ten duur had dat me vriend niet weg mocht gaan eigenlijk of ging door het lint en wou het liefst verweg erheen waar niemand me kent. Ik had eerst hele heftig rugklachten paar jaar lang toen ben ik naar de acupunctuur gegaan ging de rugpijn weg maar voelde me nog steeds kut. Ben naar 2 verschillende mensen naar therapie gegaan maar hielp niet was eigenlijk alleen praten elke week niet echt oplossingen zoeken.

Toegevoegd na 22 minuten:
Toen zei de dokter dat ik toch aan de antidepressivum moet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas heeft het idd tijd nodig, geef jezelf die ruimte hoe moeilijk ook. AD is rommel, soms even nodig, maar onderdrukt de oorzaak, in dit geval omgaan met emoties als woede bijv. Daarvoor heb ik individuele pmt gehad en dat heeft me enorm goed geholpen. Daarnaast niet vechten tegen dingen, alles waar je tegen vecht groeit. Niet dat je in een hoekje moet gaan afwachten, maar meer dat je accepteert dat het nu is zoals het is. Elke dag wandelen, structuur houden, vaste tijden opstaan, naar bed, goed eten, drinken, jezelf verzorgen. Ik ben mbv klassieke homeopathie van de medicijnen afgekomen, geen bijwerkingen meer, geen vergif meer, geen onderdrukte toestanden meer. Therapie is aan te raden, er zijn echt goede, maar idd moet er een klik zijn, die is er soms direct, soms moet het groeien. Bedenk wel altijd dat JIJ en alleen JIJ het kan doen. Toitoi

Over het algemeen wordt antidepressiva nooit zonder enige vorm van therapie voorgeschreven. Het is vaak een combinatie van pillen en praten. Ik neem aan dat de medicijnen door de huisarts zijn voorgeschreven? Als dat het geval is, ga dan een keer samen met hem/haar kijken welke vorm van therapie het beste kan zijn voor jou. Psychotherapie zal voor niet iedereen helpen. Wellicht is het een idee om ritmische massage te overwegen. Hiervoor kun je bij de fysiotherapeut terecht (vaak de antroposofische). Zeker omdat je ook noemt dat je rugpijn hebt die naar je hoofd is gestegen. Dit lijkt te maken te hebben met stress klachten dat je je toch teveel druk maakt over (dagelijkse) dingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100