Ik wordt soms 's nachs wakker omdat mijn spier in mijn kuit samentrekt. Wat is dit?

Ik wordt dan wakker door een soort steek in mijn kuit en dan kan ik mijn been ook niet bewegen! wat is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Da's kramp, heel lastig. Het kan veroorzaakt worden door magnesiumtekort. Het enige dat op het moment zelf helpt is je kuit strekken door je tenen naar je scheenbeen te bewegen, bijvoorbeeld door je tenen naar je toe te trekken, door iemand anders tegen je voet te laten duwen of door te gaan staan en te strekken. Toegevoegd na 1 uur: Je voet op een koude ondergrond zetten helpt ook wel trouwens, en dan even goed rekken.

Kramp in je kuit gewoon???

Dit is echt zeer Pijnlijk en helaas kun je er weinig aan doen, ik probeer altijd op te staan en hem strak te rekken. Dan duurt het niet zo lang als normaal!

Dat lijkt me kramp in je kuit. Kramp kan ontstaan als je slaapt door slechte doorbloeding en andere factoren. Vraag je huisarts of er wat aan te doen is.

Ik denk ook, zoals al gezegd is: kramp in een spier. Wat helpt is overdag veel water drinken: 1 1/2 tot 2 liter per dag. Dat lijkt veel, maar valt mee. In een flesje zit al 1.2 liter en in koffie en thee natuurlijk ook. Niet 1 dagje, maar altijd. http://www.leerwiki.nl/Waarom_2_liter_water_per_dag

Kramp in je kuitspier

Vreselijk pijnlijk is dat, had het deze week nog. Bij mij is het enige dat werkt, opstaan en langzaam aan m'n voet e.d. bewegen. Vervolgens blijft het bij mij altijd wel 2 dagen gevoelig, maar het scheelt bij mij een hele hoop.

Ik heb dat ook soms ! Niet een goed antwoord op je vraag natuurlijk , maar bij mij doet het even pijn en dan gaat het weer over .

Soms heeft het te maken met groeien vooral bij korte maar snelle groei momenten. Als je jonger bent dan 18 gebeurt het wel vaker.

Ik heb het als ik wakker word,en ik strek mezelf dan krijg ik kramp,voorzichtig opstaan dan trekt het wel weg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100