wie kan mij helpen of advies geven

ik loop al heeel lang met het idee dat er iets in mijn jonge jeugd is gebeurd door mijn vader waarvan ik de herinneringen niet meer heb of weg heb gestopt.
nu zijn der een aantal dingen die bij mij naar boven komen die me er toe aan het denken zetten.
ik kan me nog heeel goed herinneren dat ik een jaar of 4 a 5 jaar was en ik op de bank een sexfilm heb gekeken met me vader ik zat naast hem die beelden heb ik duidelijk en weet weet verder niet wat er daarna is gebeurd. ik heb dat verder weggestopt en nooit over gepraat met niemand.
ik een paar keer de beelden tijdens geslachtsgemeenschap heb gehad dat niet me vriend boven me zat maar me vader en niet alleen het beeld maar ook het gevoel.
ik heel extreem bang was vroeger al voor mannen en al helemaal voor me vader ik voelde me niet veilig bij hem wel bij mijn moeder.
ik heb dit alles want er is eigenlijk nog meer verteld aan mijn moeder maar ik weet niet hoe ik hulp moet vragen voor dit.
ik ben al eens eerder naar de huisarts geweest en het verteld die praatte er gewoon over heen en deed net of ik het nooit verteld had zelfde als bij het GGZ bij een psycheloog toen der tijd die zei dat ik dat maar beter los kon laten want de uitslag zou ik niet aankunnen.
ik wil juist weten wat de uitslag is en ik wil juist het eindelijk los kunnen laten maar zonder uitslag kan ik het niet loslaten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vertel dit aan je moeder, en met haar advies moet je naar je vader gaan en met zekerheid dit vertellen

Je zult bij je huisarts erop moeten aandringen dat je hulp nodig hebt en dat je wil worden doorverwezen naar een gespecialiseerde hulpverlener.

Hiervoor zou U eens met een vertrouwenspersoon moeten proberen- hoe moeilijk ook- te gaan praten. Op de volgende zeer betrouwbare website staan diverse manieren om in contact te komen,waaronder telefonisch. http://www.korrelatie.nl/ Hier worden diverse zaken behandeld en niemand zal ook maar ergens raar van opkijken. Sterkte en groet:Zoekertje

Ik denk, dat je toch via je huisarts een doorverwijzing moet vragen naar een GOEDE psycholoog. Met de nadruk op goede, want ik vind het echt heeeel raar, dat die psycholoog je toen dit advies heeft gegeven. Ik hoop voor je, dat je moeder 100% achter je staat. Ben het met je eens: om los te kunnen laten heb je deskundige hulp nodig. Heeeeeeel veel succes.

Lief meisjuh, Waarom wil jij een uitslag? Om te weten of het echt zeker zo is? En als je het niet zeker weet....wat wil je dan loslaten? Je kan hiermee nogmaals naar de huisarts en vertel je arts over de beelden die steeds door je hoofd spoken en dat je ervanaf wilt. Dat je je onzeker voelt over je jeugd en dat je dit graag met een psycholoog wilt bespreken. Mocht een psycholoog je niet serieus nemen kan je altijd nog een brief met je ongenoegen over die therapeut naar de directie van GGZ schrijven. Maar als je zelf al niet met zekerheid weet of die beelden ook echt gebeurd zijn (je zegt zelf al dat je het waarschijnlijk diep weggestopt hebt vroeger...en hoe komen ze ineens zonder reden boven?), hoe weet jij dan zeker dat die therapeut jou niet geloofd of serieus neemt. Misschien is het ook niet echt gebeurd en dat zou alleen maar fijn zijn toch? Als blijkt dat je vader je nooit seksueel heeft benaderd? Misschien heb jij ergens anders angsten om en gaat je gedachten met je op de loop! Hoe dan ook...eerst naar de huisarts! succes

Wat vreselijk voor je. Je bent 27 jaar. Het belangrijkste is nu dat jij zelf leert accepteren en verwerken wat je mogelijk is overkomen in je jeugd. Hoe langer je ermee door blijft lopen, hoe meer last je er van zult houden in de toekomst. Bovendien zal je sterker in je schoenen staan, wanneer je weet waar je mee te dealen hebt en hoe je daar mee om kunt gaan. Ik raad je aan om daarvoor een goede hypnotherapeut te zoeken. Een hypnotherapeut is niet eng of raar of griezelig, maar kan jou helpen te doorzien wat er werkelijk heeft plaatsgevonden tussen jou en je vader. En wanneer je, door dit proces, meer duidelijkheid hebt gevonden, kun je vanuit die rust en zekerheid je vader confronteren met wat hij jou heeft aangedaan. Dat kun je dan doen, omdat je dan sterker in je schoenen staat, minder angstig zult zijn en meer zelfvertrouwen en zekerheid zult hebben opgebouwd. Blijf er niet mee rondlopen! Vertrouw in jezelf en neem de touwtjes in handen, want dat ben je waard en verdien je! Heel veel sterkte. Toegevoegd na 3 minuten: Nog even dit: Laat je niet verwijzen via GGZ of huisarts, maar ga ZELF op zoek naar een goede hypnotherapeut. En neem ook geen genoegen met de eerste de beste, als die persoon niet goed voelt voor jou! Zoek door totdat je een hypnotherapeut ontmoet waarbij je voelt dat het goed zit en klikt. Daar kan geen GGZ of huisarts je bij helpen, dat moet je zelf doen. Natuurlijk kost het een paar centen maar meid, het is het waard geloof me.

Je zou hiervoor een psycholoog moeten bezoeken, eentje die je vertrouwt en waar je een klik mee hebt. Zo te lezen heb je nu geen goede ervaring met de GGZ. Dat is jammer. Je kunt het beste opnieuw contact opnemen met de GGZ en om een andere behandelaar vragen. Eventueel kun je opnieuw naar de huisarts en je daar opnieuw laten doorverwijzen. Overigens is de reactie van de huisarts begrijpelijk, dat is geen psycholoog, die heeft je terecht doorverwezen. De reactie van de GGZ psycholoog is wel een beetje opmerkelijk maar ook niet helemaal raar. De beredenatie die erachter zit is dat je je herinnert wat je aankunt. Als de tijd rijp is komt de rest vanzelf. Een gevaar van doorgaan op de materie, terwijl je zelf onzeker bent van die herinneringen, is dat het een 'sturende werking' heeft. Daardoor word de 'hervonden' informatie onbetrouwbaarder. Er is veel onderzoek gedaan naar het verdringen van herinneringen. En kort gezegd is er eigenlijk weinig wetenschappelijk bewijs voor. Hervonden herinneringen worden meestal alleen gevonden met 'geleide therapie', de hulpverlener roept het dan min of meer op of door hypnose wat nogal wat onbetrouwbare resultaten op kan leveren. Toch denk ik dat je wel gebaat kan zijn bij een goede psycholoog. Maar ga dan in eerste instantie uit van je hulpvraag, welke problemen heb je nu? Waar wil je hulp voor? Voortborduren op een onzekere herinnering uit het verleden kan daadwerkelijke concrete hulp in de weg staan.

Bronnen:
http://members.home.nl/cjh.hendriks/media51.html
http://www.hypnose.nl/omstreden-herinneringen
http://www.st-lis.nl/informatie/rapport_om...

Onze kinderen wisten met 4 of 5 jaar,waar de kindjes vandaan komen, maar om nou als vader met zo'n kind samen een seksfilm te bekijken, moet je toch wel enigszins van de pot gerukt zijn! Aan de andere kant vind ik het wel typisch, dat 2 hulpverleners geen aandacht aan jouw verhaal besteden of zeggen er niet verder op in te gaan. Heb je soms een naam als fantast opgebouwd? Sorry , dat ik dat zo cru vraag, maar anders kan ik de beweegredenen van die hulpverleners niet begrijpen! Ik raad je iig aan de hulp van een goede psycholoog in te roepen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100