Het is helaas een vervelend en groot probleem, om iets lekkers en leuks te maken zonder koolhydraten, een cake oid kun je al helemaal vergeten, een nagerecht met heel weinig koolhydraten is echter wel te maken, maar dan ga je toch richting slagroom en eieren'.b.v.
Ingredienten:
1 pakje slagroom 100ml. Let wel op! verschillende merken slagroom hebben meer of minder koolhydraten, houd het op 3 gr. per 100 ml.
schaafsel van suikervrije pure chocolade 50/100 gr
zoetstof en amandelessence naar smaak
3 blaadjes witte gelatine
geraspte cocos
Bereiding:
De gelatine laten weken in koud water, intussen wat water laten koken.
slagroom lobbig kloppen, op het laatst het chocoschaafsel toevoegen. De gelatine uitknijpen en iets van het gekookte water toevoegen, goed doorroeren. De gelatine al roerend in de slagroom schenken. De slagroom nog iets steviger kloppen (door het water vd gelatine is het weer wat minder lobbig geworden). Meng de geraspte cocos door de massa.
Schenk de mousse in 2 schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
Ik heb een aantal site's aangegeven waar je zeker veel informatie kunt lezen, want het leek mij enigszins overbodig om allelei recepten te copieren, terwijl je hier je eigen keus kunt maken.
Veel sterkte en succes.