Hoe kan het dat ik een beenhaar van maarliefst 8 centimeter heb?

Terwijl de rest gewoon een wat normalere lengte heeft...

Toegevoegd na 1 minuut:
En is ook witter dan de rest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat weet een haar omdat de groei verschillende fasen doorloopt: "Hoe groeit haar? Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase(anagene fase), de overgangsfase(catagene fase) en de rustfase (telogene fase). De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren waaronder lichaamsgebied. Bijvoorbeeld: op de hoofdhuid zijn 90% van de haren in de groeifase, in vergelijking met 30% van de haren op onze armen. Gedurende de overgangsfase begint de omliggende huid de haarwortel te absorberen. Uiteindelijk komt het haar in de rustfase en zal uitvallen waarna de groei opnieuw begint. Hoofdharen kunnen zes jaar of langer in de anagene fase blijven. De verhouding tussen hoofdharen in de anagene fase is 85% ten opzichte van 15% in de telegone fase. De haren op de armen en benen hebben slechts een anagene fase van maximum 3 maanden voordat ze overgaan in de telogene fase, en slechts 3% bevindt zich tegelijk in de anagene fase. Bronnen: Kennisbank al@di

Normaal gesproken worden haren op je benen, armen, etc. niet zo lang. Maar soms kan er een haartje (of beter: de haarfollikel) in de war raken lijkt het. Ik heb een 'bakkebaardhaar' (ik ben een vrouw) die steeds terugkomt, een heel dun, echt wit haartje, éen snorhaar, en een haar op m'n bovenarm, net zulke sprietige wit dingen. Ik trek ze maar gewoon uit. Ik heb wel de indruk dat het er meer worden naarmate ik ouder word, dus misschien spelen hormonen ook mee.

De lengte van de haren is genetisch bepaald. Dit kan dus per persoon verschillen. Het kan zijn dat deze haar een andere genetische opbouw heeft en daardoor langer kan worden dan de andere haren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100