ruiken mensen het gas niet?

Dit n.a.v. de gasexplosie in bijv. zwolle. En je hoort wel vaker over bijv. een gasfles die lekte. Ik ruik al snel gas, maar ruik je het niet duidelijk genoeg als je er in zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is een parfum aan gas toegevoegd, zonder dit parfum is het reukloos.

Een lek kan natuurlijk ook voorkomen als er niemand thuis is, of als je ligt te slapen, dan zal je ook later zijn met je reactie op de gas lucht. Verder ruikt niet iedereen even goed, of je bent flink verkouden dan ruik je niets. Of men is in een andere ruimte, bv boven en de lek is in de keuken, ook dan kan het te lang duren voordat je het ruikt. Allemaal redenen waarom je te laat kan zijn met je reactie op de gas lucht.

Bij de explosie in Zwolle was er sprake van een gaslek in de kelder, waardoor zich hier gas had opgehoopt. Toen de eigenaar van de winkel direct na binnenkomst de lichtschakelaar overhaalde, kwam het tot een explosie. Als de eigenaar even gewacht had met het aan doen van het licht, had hij wellicht de gaslucht kunnen ruiken, maar omdat hij zo snel was met de schakelaar, heeft hij hier de kans niet toe gekregen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100