Waarom hebben vrouwen 2 borsten?

Koeien hebben er 4. Waarom wij er maar 2? Waarom geen 1 in het midden (hehe, maakt me al aan het lachen).
Maar toch, waarom 2?

Weet jij het antwoord?

/2500

het is gewoon zo. mensen krijgen vaak maar 1 of 2 kinderen dus hebben mensen 2 borsten. varkens krijgen vaak meer biggetjes en hebben dus meer tepels etc. de koe kan ik echter niet verklaren:P

Omdat mensen wel eens meerlingen krijgen en je er dan 2 tegelijk kunt voeden. een andere reden is dat de melk in 1 borst niet altijd toereikend is en de baby dan naar de andere borst verplaatst kan worden.

stamt nog uit de prehistorie als voedsel schaars was. Als er 1 borst uitviel kon ze nog met de ander haar kind voeden

Omdat een ander aantal er *werkelijk* niet uitziet!

Één borst kan leegraken of geen melk afgeven, met twee borsten heb je meer kans toch melk te kunnen geven. Een koe kan, net als de mens, ook meerlingen krijgen. Als je naar heel lang geleden kijkt (jagers en verzamelaars) hadden de koeien meer kans op 't groot brengen van tweelingen. Koeien kunnen na geboorte vrijwel direct lopen en dus vluchten. De mens kan dit niet en zal een tweeling moeten dragen. Hierbij kon er één vallen, zeker als ze zwaar werden. Een mens heeft naar mijn idee vast wel meerdere tepels gehad, en dus borsten. Sommige mensen hebben nog een derde tepel. De reden dat we geen lange tepels die bij koeien spenen genoemd worden is omdat de mond van een kalf groter is dan bij babies. Volgens mij heb ik zo je vraag beantwoord.

Waarschijnlijk om dezelfde reden dat we twee handen en twee benen hebben. Valt er 1 uit, dat hebben we nog altijd een reserve exemplaar. Het klinkt eigenlijk allemaal erg klinisch en koud, maar dat is zeker niet zo bedoeld. Het versterkt de liefdesband tussen moeder en kind, en is eigenlijk een groot mysterie.

borsten zijn bedoeld om een kind te voeden het heeft geen zin om 4 borsten te hebben dieren hebben meerdere tepels want dieren krijgen meerdere nakomelingetjes als een koe kalvert is er vaak maar een kalf zo.n kalf drinkt niet een glas maar drinkt vèèl melk een koe word gemolken voor de melk die wij dagelijks drinken

Het aantal borsten is het gemiddeld aantal kinderen per worp +1 reserve. Bij de mens is dat dus 2.

Een mens is symerisch opgebouwd. Het aantal spenen is in de natuur aangepast aan het aantal te verwachten nakomelingen zodat allen gevoed kunnen worden en de overlevingskansen toenemen. Bij varkens zijn dat er dus een heleboel en bij een kangeroe heel weinig. Aangezien bij de mens over het algemeen niet veel meer baby`s tegelijk geboren zullen worden is twee qua getal het eerst wat in aanmerking komt om toch symetrie te houden.

Als de ene borst vandaag niet smaakt, dan kan de baby voor de andere kiezen. Bovendien hangt een borst steviger. Twee achterwielen maakt een fiets ook stabieler dan een achterwiel.

Omdat ze anders naar een kant omvallen

Als tweeling zijnde danken wij de natuur voor deze service.

Omdat je er in ieder geval (vanuit oorsprong) 1 nodig hebt. Twee is overvloed. Wij zijn overvloed. Zo hebben we ook 2 longen, 2 nieren, etc..we kunnen er eentje missen, maar zonder die ene kunnen we niet.

Omdat we symetrisch zijn in de bouw. Een kwestie van genexpressie in de aanmaak vanaf een klompje cellen. Daar zijn speciale genen voor.

Omdat het bij mensen mogelijk is om twee jongen/baby's te krijgen. Als twee kinderen met één borst gevoed moet worden, zal die borst te weinig voeding aan maken. Omdat het bijna nooit voorkomt dat een vrouw 3 kinderen krijgt, heeft een vrouw geen drie (of meer) borsten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100