Waarom hebben mannen niet, net als vrouwen, af en toe last van hun hormonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou en of mannen dat hebben ; testosteron is zo ongeveer de gevaarlijkste drug die er bestaat onder invloed waarvan mannen hele rare dingen kunnen doen. Als er geen testosteron was, was er geen agressie en naar alle waarschijnlijkheid vrijwel geen criminaliteit. De stof heeft echter ook zijn leuke kanten, dus verbieden zal er niet inzitten, maar het gros van het typisch mannelijk gedrag wordt geregeld door testosteron. En volgens mij kunnen ze daar af en toe behoorlijk last van hebben. Denk aan acne, de al genoemde agressie, de midlife-crisis, onbeantwoorde lustgevoelens. Misschien zijn ze zich minder bewust van het feit dat dit allemaal door hun hormonen gestuurd en bepaald wordt. Het grote verschil met vrouwen is natuurlijk dat de vrouwelijke hormoonhuishouding een maandelijks ritme kent die samenhangt met de ovulatiecyclus, waardoor de verschillende hormoonspiegels dalen en stijgen in de loop van de maand. Daar kunnen klachten door ontstaan, maar bij veel van die klachten speelt ook een psychische / psychosiciale component en rol*, met name bij klachten als PMS (premenstrueel syndroom). Het antwoord zou dus eigenlijk moeten zijn : vrouwen hebben af en toe last van hun hormonen, mannen bijna altijd. Maar dat bedoel ik natuurlijk met een knipoog. *nog maar even voor de volledigheid : een psychosomatische aandoening is NIET het zelfde als aanstellerij !!)

dat hebben ze wel hoor, die testostaron kan ook actief zijn bijv. als ze vaker zin in seks hebben. (niet dat vrouwen dat nooit hebben maar toch) maar dat is meer in positieve zin last hebben van de hormonen. Vrouwen hebben de maandelijkse periode enzo maar het voordeel daar weer van is dat vrouwen zwanger kunnen zijn en mannen niet. voor de een een nadeel maar het is toch uniek dat vrouwen dat mee mogen maken en de man niet.

De man heeft er op gegeven moment ook last van, het heet de "midlife crisis", natuurlijk niet te vergelijken met de hormonale veranderingen bij de vrouw, maar toch,

Kom maar eens een weekje bij mij thuis meekijken..dan zul je zien hoeveel last mannen kunnen hebben van hormonen! pffff.... ;-)

Ook mannen kunnen last hebben van hun hormonen. Door een plotselinge daling van het testosteron-niveau kunnen ze zeer geïrriteerd worden; zowel tijdens de mannelijke menopauze (beter bekend als de penopauze) als op andere momenten. Een daling van het testosteron-niveau kan veroorzaakt worden door stress, maar ook door de winter. Misschien valt het bij de man alleen minder op omdat er geen maandelijkse cyclus aan verbonden is.

Bronnen:
New Scientist / Journal of Reproduction,...

Mannen hebben hun hele leven last van hun hormonen. We zijn daar door agressiever dan vrouwen en denken niet altijd met onze hersenen. Bovendien hebben we ook af en toe last van vrouwelijke hormonen omdat we met onze vrouwen moeten samenleven :) We hebben het dus eigenlijk dubbel zo zwaar ;)

Natuurlijk hebben ze daar last van. Alleen zijn daar te mannelijk voor om toe te geven hahaha

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100