mag je zorgverzekeraar de rekening verhogen die deze van het ziekenhuis heeft gekregen en die jij dankzij eigen risico moet betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat ligt eraan hoe je verzekerd bent. je hebt idd te maken met je zo-wie-zo eigen risico van 170,00 euro, vervolgens ligt het ook aan je bij- of extra verzekerde pakketten hoe het met de vergoeding e/o betaling zit. een rekening verhogen komt m.i. zelden voor vaak wordt wel datgene in rekening gebracht wat het officieel kostte als je er niet voor verzekerd bent. ben je het niet eens met de gang van zaken, Toegevoegd na 51 seconden: raadpleeg dan de zorgverzekeraar en de ziekenhuisgeschil commissie.

Een zorgverzekeraar gaat nooit uit zichzelf een rekening veranderen. Ze hebben wel een standaard tarief die ze vergoeden en een eigen risico voor de verzekerde. Het komt wel voor dat de declaratie hoger is dan de standaardvergoeding. Als dit niet overeenkomt dan zal de zorgverzekeraar dit terugkoppelen naar het ziekenhuis.

Bronnen:
heb zelf bij zorgverzekeraar gewerkt

Een zorgverzekeraar verhoogd geen rekeningen. Zij brengen alleen in rekening op jou polis wat zij van derde hebben gekregen aan declaraties. Binnen je polis staat precies wanneer je een eigen bijdrage moet betalen en of wanneer je eigen risico wordt aangesproken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100