Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe stop je met oxycodon?

ik gebruik al 3 jaar een verschrikkelijk.hoge dosis oxycodon ik ben heel.erg ziek geweest maar ik wil er echt .ee stoppen ik heb een x mijn medicijnen vergeten thuis ik ben door een hel gegaan en dan wil je alles.doen voor je medicjjnen im heb al vaak geprobeert te stoppen maar het lukt me gewoon echt niet ik word zo ziek kan niet slapen overgeven zweten trille. ik voel me.net een junk ik gebruik 4 maal.daags 60 mg kort werkent en 2 maal daags 40 mg lang werkende en dat al 3 jaar ik.wil.er zo snek.mogelijk van af ik weeg nlg maar 50 kg en ben al.2 jaar niet meer ongesteld geworden door deze zooi wie kan mijn helpen met goede tips want dit maakt.mn leven kapot

Weet jij het antwoord?

/2500

In overleg met je huisarts kan je stoppen met oxycodon. Het enige goede advies dat ik je kan geven is : Doe dit niet alleen. Je moet geleidelijk de dosis afbouwen en hiervoor heb je de huisarts nodig. Als je stopt kan je ontwenningsverschijnselen krijgen als hartkloppingen, rillingen, diarree, koorts, onrust en misselijkheid. Door geleidelijk af te bouwen wordt de kans hierop kleiner. Toegevoegd na 4 minuten: Neem je reguliere dosis tot de afspraak met je huisarts. Niet minder, dan krijg je weer allerlei ontwenningsverschijnselen. Bel liever morgen meteen, zo wil je niet doorgaan, dus beter zo snel mogelijk een afspraak maken. Sterkte!

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/medicijnen/oxycodon...

Al vaak geprobeerd te stoppen? Hoe heb je dat gedaan? Toch niet ineens? https://nl.wikipedia.org/wiki/Oxycodon Ik neem aan dat je die wel eens gelezen hebt. Qua verslaving en afkicken is het niet veel anders dan morfine of heroïne. Afbouwen zou in het begin redelijk makkelijk horen te gaan. Van 60 naar 50mg moet te doen zijn. Hulp van een arts en/of therapeut is aan te raden. De arts die het nu verschrijft is daarvoor mogelijk niet de beste persoon. Redelijk bizar dat je zo lang zoveel krijgt. (maar daar hebben wij verder geen informatie over) Passiebloem kan een hulpmiddel zijn om de afkick verschijnselen te verminderen, maar dit is niet zomaar een kruidje, zeker niet als je dat in hogere doseringen gaat nemen, Ook weet ik niet over de ziekte die je hebt (gehad). Toegevoegd na 5 minuten: Voor de duidelijkheid, het antwoord: In het begin met redelijk grote stoppen, richting de 0 met hele kleine stapjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100