Mijn ogen zijn grijs/groen. Als ik honger heb of boos ben dan veranderen mijn ogen in goud/bruin kleur en soms naar pik zwart. is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja hoor heel normaal... de mijne worden altijd geel met een rose randje...

kan wel hoor

Als ze zwart worden verwijden je pupillen gewoon zo ver dat je ogen zwart lijken, en als je een bepaalde schittering of kleureffect ziet kan dat ook liggen aan de stand van je hoofd. Ik kijk bijvoorbeeld sneller omhoog als ik blij ben, en als ik kwaad ben buig ik mijn hoofd vanwege alle aangespannen spieren.

De kleur van het oog kan in de loop der tijd veranderen. De meeste blanke baby's hebben bij de geboorte blauwe ogen, die later kunnen veranderen in elke kleur. Na het derde levensjaar staat de oogkleur in principe vast. Maar oogkleurverandering komt heel frequent voor, namelijk door contact met zonlicht, net als de huid. Praktisch alle ogen die niet permanent bruin zijn worden bruiner door zonlicht. Zo kan iemand met groene ogen in de zomer veel bruine vlekken ontdekken. Bij blauwe ogen wordt het vaak een lichtbruine ring van bij de pupil (en wordt vaak als een gele ring gezien). In de winter keert de normale kleur terug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100