Zal ik zeggen dat ik mij gepasseerd voel?

Het zit zo. Ik heb leuk contact met een aantal moeders van school, en nu met dit mooie weer hadden zij afgesproken om naar een terrasje te gaan. Ik kan niet eens mee, maar ik vind het lullig dat ik niet mee gevraagd ben. Ik ga piekeren over hoe dat dan komt. Ik denk niet dat ze iets tegen mij hebben, en dat het spontaan in hen opkwam op het schoolplein. Al deze moeders hebben meer contactmet elkaar want zij hebben dochtertjes die bij elkaar over de vloer komen, en ik een zoontje die niets met meisjes heeft. Ik schaam mijn voor mijn kinderachtige gevoel van buiten gesloten zijn, het is heel mijn leven al een terugkerend verschijnsel. Ik heb mij voorgenomen om ipv te piekeren om meer de confrontatie aan te gaan, maar ik maak mezelf vast belachelijk als ik er iets van zeg. Hoe kan ik mezelf een ego- boost geven? Ik ben mij er bewust van hoe stom dit klinkt, dus geen lullig commentaar aub, ik probeer ook hier in volwassen te worden, en kan wel wat tips gebruiken! Oh ja, en ik ben geen asociaal of zeurderig persoon, dus daar ligt het niet aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je voelt zelf heel goed aan waar de schoen wringt volgens mij. Jij voelt je gepasseerd, maar je snapt ook dat dat eigenlijk niet het geval is, je hebt leuk contact met die andere moeders, en er is geen reden om nu te denken dat er iets aan de hand is. Ik denk dat je het het beste op een andere manier kunt zeggen tegen ze, dus niet dat je je gepasseerd voelt. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: Wat leuk dat jullie lekker op een terrasje zijn gaan zitten, jammer dat ik niet meekon met dit heerlijke weer. Als jullie nog eens gaan, houd ik me aanbevolen, want ik vind het best leuk om een keertje mee te gaan. Op deze manier stoot je hen niet tegen het hoofd, geef je wel aan wat je wensen zijn, maar kom je ook niet overdreven over.

Zelf zou ik niet zeggen dat ik mij gepasseerd voel, maar je kunt wel tijdens zo'n gesprek reageren. Ik weet niet of je erbij stond toen zij dit afspraken, maar je zou dan bijvoorbeeld kunnen zeggen: "O, wat een leuk idee, jammer dat ik niet kan." Je zou ook zelf een keer (als je op het schoolplein staat te wachten) iets kunnen zeggen. Bijvoorbeeld: "Mooi weer vandaag. Ik denk dat ik eens lekker in de tuin een kopje koffie ga drinken, hebben jullie misschien ook zin om te komen?" Een beetje eigen initiatief tonen lijkt mij in dit geval goed. Succes!

het heeft vast te maken met iets uit je jeugd en als er bepaalde situaties komen dan komt dat gevoel van buitengesloten weer maar dat heeft echt niets met die moeders te maken , echt geloof me en je gevoel is niet kinderachtig probeer voor jezelf te ontdekken waar dat gevoel vandaan komt en op het moment dat je weer in een situatie komt waar dat gevoel de kop op gaat steken dan laat je dat gevoel toe , maar het heeft echt niets met de situatie te maken maar alles met jezelf en je zegt het zelf al , die moeders hun kinderen spelen met elkaar en je zoontje heeft niets met meisjes Toegevoegd na 2 minuten: en neem de volgende keer eens zelf het initiatief om anderen uit te nodigen dan voel je je niet zo het slachtoffer en heb je de situatie zelf in de hand

Niet zeggen, dat komt inderdaad kinderachtig over. Waarschijnlijk was het inderdaad een spontane actie en zijn er wel meer moeders niet geweest. Mijn ervaring is: doe veel mee aan schoolactiviteiten (als het moeglijk is) zoals rijden als er auto's gevraagd worden, luizenmoeder, leesmoeder etc. Ook voor dit soort spontane acties wordt je dan sneller gevraagd. Jezelf opdringen werkt vaak alleen negatief, en soms is het gewoon op de juiste tijd op de juiste plaats zijn. Ik werk een aantal dagen, dan krijg ik van dit soort acties ook niets mee.

Was je erbij toen ze dat afspraken of hoorde je dat later? In het tweede geval zou ik me niet gepasseerd voelen, maar als je erbij stond toen ze die afspraak maakten is dat wel l....ig ja en zou ik me dus wel gepasseerd voelen. Maar zet het van je af. Al dat gepieker leidt tot niets. Ik zou het niet zeggen als ik jou was. Maar als het nu weer gebeurt (de zomer is nog lang) moet je meteen zeggen dat je ook mee wilt doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100