Ik ben 17 en heb grote problemen om in slaap te komen. Iemand een oplossing?

Ik zit nu al meer dan 2 jaar met een redelijk slaapprobleem, genaamd DSPS (Delayed Sleep Phase Syndrome). Ben bij psychologen, neurologen, enzovoort enzovoort geweest en niemand heeft een oplossing.

Het is inmiddels zo erg dat ik naar een andere school moest, omdat mijn vorige school vond 'dat ik niet meer goed was voor dagonderwijs'.


Dingen die ik heb geprobeerd:
Melatonine
Lichttherapie
Chronotherapie
Getest op Vitamine B-12 tekort (Geen tekort)


Ik probeer nu langzaam weer mijn slaapritme wat terug te schuiven, van 5-6.30 uur 's nachts naar.. 2-3 uur, maar dit kost ontzettend veel moeite en energie. Bovendien begint het onbegrip van vrienden, familie en ook van artsen erg lastig te worden.


Als iemand een mogelijke oplossing heeft, heel graag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Joint, slaappil, alcohol, seks?? Leg alle elektrische apparaten etc van je af,

Daar heb ik ook las van.Ga naar de appotheek en koop daar melatonine dat is een goede slaap medishein

Probeer eens een paar hijsjes van een joint te nemen of je kunt aan de huisarts slaappillen vragen,zoiets als Tamezepam,das een inslapertje. Succes !

Kijk in de buurt of er ergens een iroscopist is. Maak daar een afspraak mee. Ik ben 20 en heb ook slaap problemen. Hij heeft ook goed geholpen. Als je er meer over wilt weten, laat het ff weten. Zit nu op mijn telefoon, is langzaam typen. Het is igg homiopatisch, bij mij was de oorzaak dat ik prikkels niet goed kon verwerken. Laat weten als je meer wilt weten. Probeer anders een slaap centrum, kan via de docter.

Ben je van zuidelijke afkomst? Mensen uit landen als Iran, Irak, hebben inderdaad lichttherapie nodig en een tekort aan, of zelfs geen aanmaak van, vitamine D. Omdat NL een heel ander klimaat heeft en ander licht dan daar. Die lichttherapie is niet 2x er week naar een adresje om dat te krijgen, maar thuis een speciale lamp en dan een jaar lang een schema volgen om dat slaapritme aan te passen aan je even hier. Ik lees dat je al lichttherapie hebt gevolgd. Maar ook intensief en lang genoeg? Ga anders eens richting onderzoek van vitamine D. Het moet wel zwaar voor je zijn, op deze manier. Altijd moe, dan kun je gewoon niet optimaal functioneren. Ik wens je succes en hoop dat het snelgoed komt voor je!!

Dat heb ik ook vaak. Wat ik dan vaak doe is of lezen totdat ik moe ben of ik ga verhaaltjes verzinnen. Daar word ik ook altijd moe van en ga ik er over dromen echt heeeeelllllll fijn. Want je mag zelf weten waar het over gaat.

Dit probleem heb ik ook (sinds ik heel klein was)... Melatonine helpt maar bij heel weinig mensen, dus dat is niet zo gek. Mijn psycholoog heeft tijden gezegd wanneer ik moet slapen en moet opstaan, zodra ik te lang wakker ben (2 uur wakker liggen max) moet ik iets gaan doen wat je vervelend vindt... Klinkt heel raar, maar t is best logisch omdat je lichaam zich anders gaat "verheugen" op die lange nacht met leesboeken etc. Daarnaast mag ik niet meer vanaf het avondeten dingen voor school doen en geen beeldschermen meer zien... Ik hoop voor je dat t snel wat beter gaat, succes!

slaap in het pikdonker en neem een slaappil. bij mij helpt het om nog een half uur stiekem te lezen. of voor je moet gaan slapen nog effen hardlopen in de tuin.

Je hebt het nodige al ondernomen. Blijkbaar heb je een wat afwijkend biologisch rithme. Zou het helpen als je na 20:00 uur geen psychologisch stimulerende spellen (gamen /spannende TV /computeren) meer zo doen en om een uur of 19:00 de warme maaltijd zou gebruiken? Daarna ook geen cafeinehoudende producten meer gebruiken (red bull, cola, koffie chocolade etc). Tevens gedimde verlichting en zeker GGEN daglichtkleur na het donker worden. Dit is bedoeld als aanvulling op succesvolle delen van aanpak die je al toepast. Zo maak je je hersenen duidelijk dat er na 23:00 uiterlijk geslapen moet worden. Zogezegd , het is lastig maar een nachtleven is onhandig als je geen infraroodogen hebt. Ik wens je goede nachtrust toe.

Heb dit ook (gehad), en is inmiddels min of meer onder controle;(slaap gemiddeld van 3-4 tot 9-10) Het enige wat mij indertijd "geholpen" heeft is het mezelf een "jetlag" bezorgen door elke vrijdag op zaterdag een nacht door te halen en niet te slapen. en vervolgens zaterdagavond op de gewenste tijd te gaan slapen zodat ik de rest van de week in elk geval n redelijk normaal ritme had. Wat ook werkte was een avond en ochtend baantje erbij (ik werkte savonds laat paar uurtjes horeca en sochtends vroeg krantjes brengen...) dan had ik een prima ritme, maar dat hield ik maar n jaartje vol omdat het toch wat zwaar was.(ook vanwege het naborrelen... ;)) Maar geloof me dat werkt wel!

Dit is echt shit voor je als ik het zo lees. Je weet immers zelf dat je je slaap hard nodig hebt. Eten na 21:00 moet je niet meer doen, als je 's nachts honger hebt kan je het beste om half negen nog wat nemen. Je weet waarschijnlijk ook, geen koffie, thee of chocolade drinken na 16:00. Yoga om je geest volledig leeg te maken. Nooit nadenken over wat er goed en fout is gegaan die dag, het bed is gemaakt om te rusten niet om te denken. Niet meer computeren na 21:00, je mobiel ook uit of weg doen na 21:00, niet meer leren na 21:00, niet meer sporten na 21:00. Er zijn ook spieroefeningen die je kan doen die je lichaam een zwaar en loom gevoel geven zodat je nergens meer zin in hebt. Sluit de tv af met iets leuks te kijken, ik kijk altijd een uurtje comedie zoals fam. Guy, Big Bang Theorie, gewoon lekkere nutteloze humor. Is je brein nog wel actief terwijl je moet slapen, denk aan volslagen saaie visualisaties, alsof je in een trein zit en de saaie wereld aan je voorbij ziet gaan. Melatonine werkt wel bij mij maar ik moet het een uurtje voor het slapen gaan innemen, niet vlak ervoor. Muziek activeert je alfagolven, voor een klein deel werkt het met muziek te gaan slapen (bij ADHD'ers bijvoorbeeld), maar voor een groot deel wordt het brein dan toch weer actiever. Als je een jongen bent kan een orgasme helpen, van nature krijg je na een orgasme een roesachtige hormoon. Ik heb zelf ook een enorm slaapprobleem maar leer en na vele jaren veel beter mee om te gaan. En slaap nu zonder hulpmiddelen 4-5 uur achterelkaar terwijl ik vroeger pas om 2 uur 's morgens inslaap viel en om 4 uur alweer klaarwakker was. Je bed is gemaakt om te slapen, als je brein nog te aktief is kan je beter later naar bed gaan. Acht uur slaap zal een utopie voor je zijn, focus op 5 of 6 uur.

wat n ramp hè! k ben zelf ook zeventien en heb hier al last van sinds ik geboren ben. wat bij mij de aanleiding was waren energie velden, k sliep op zolder naast de boiler en de stoppenkast. alle energie die in het huis gebruikt werd ging allemaal langs mijn kamer naar boven waardoor k niet kon slapen. dit is een reden die weinig voorkomt bij mensen met slaap problemen. mijn ouders verplaatste mij een verdieping naar beneden bij de tuin en ik heb nergens meer last van gehad. dus voor de zekerheid check de energie afvoer na, je weet maar nooit! k hoop dat je erachter komt wat er mis is en dat je snel weer lekker slaapt !

Vervelend, zeg. Waar ik veel over gelezen heb, en waar steeds meer over bekend is, dat veel mensen die slecht slapen een magnesiumtekort hebben. Op onderstaand site vind je meer info hierover, of google hier maar eens op.

makkelijkste manier: drink warme melk, eet chocolade. deze producten bevatten tryptofaan wat in je lichaam omgezet word naar serotonine en dat word omgezet naar het natuurlijk slaap middel melatonine, ( bij serieuze problemen kan je dit ook bij de kruidvat halen) lees de verpakking en zoek naar melatonine

Als ik het zo lees is het een heel groot probleem. Er word hier slaappillen aangeraden, maar die zijn heel erg verslavend. Ik heb wel van iemand gehoord die dat ook had en die kreeg een hele lage dosis seroquel. Die slaapt nu al een paar jaar als een os. Ze is er wel wat dikker van geworden, maar niet zoveel. Ik zou gewoon eens praten met een psycholoog over zoiets. Dofa

Hallo, Ik ben 21 en heb ook het DSPS. Heb hier heel mijn leven al last van en ben op 16 jarige leeftijd naar de huisarts gestapt omdat ik na 2 weken om 5u in slaap te zijn gevallen en 7u weer uit bed te moeten toch echt wel heel moe was en het niet meer vol hield. Zelfs de huisarts nam me niet serieus en stuurde me naar huis met het advies een boek te lezen en melk te drinken en hij vond me maar verwend thuis. Uiteindelijk ben in terecht gekomen bij Kempenhaeghe, zij zijn gespecialiseerd in epilepsie en slaap. Ik heb nu een beter inzicht in mijn slaap en weet ondertussen wat er wel en niet helpt. Maar toch blijft het lastig. Ik heb een totaal ander ritme dan vrienden en familie. Toen ik zover was dat ik mijn ritme redelijk naar voren had geschoven werd pas geleden de klok verzet en is het dus weer een uur later geworden! Ik herken het stuk van onbegrip helemaal! Ik werd als laks en ongeinteresseerd gezien. Want ik zei wel telkens dat ik weinig sliep, maar waarom versliep ik me dan zo vaak? Ik ben blij dat ik sinds kort weet dat het ook gewoon een naam heeft en dat ik dus blijkbaar niet de enige ben. Nu kan ik het mensen wat beter uitleggen. Maar daarmee is het probleem natuurlijk niet opgelost.... Mij is gezegd: je moet mee leren leven. Makkelijker gezegd dan gedaan! Volgende week start ik met de groepscursus: Verbeter je slaap. De meeste tips weet ik al, maar misschien steek ik er nog iets op. Ik ben benieuwd hoe jouw behandelingen die je hebt gehad eruit hebben gezien. En hoe ben je er nu mee bezig?

Bronnen:
www.kempenhaeghe.nl

Ik heb een paar oplossingen die misschien kunnen werken: -lees een héél saai boek -luister rustige muziek (geluid zacht) -fantaseer over iets wat je heel graag wilt/doet (en dan met ogen dicht en doen alsof het echt is) -neem een warm bad met van die ene ontspannende geur. -doe saai huiswerk dan val je meteen in slaap :P Toegevoegd na 2 minuten: -slaap in het donker en zorg dat alle kleine lichtjes/knopjes uit zijn. -zorg dat je niet afgeleid bent door een poster of wat dan ook in je kamer -zorg dat je het niet te warm hebt (juist te koud dat werkt bij mij) Hopelijk heb je hier wat aan. Bij mij werk het want ik heb ook ernstige slaapproblemen. Ik lig om 8 uur al in bed en lig pas 10 uur (of later) te slapen ! Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100