Hoe komt het dat je kaal word van een gemokuur?

Bij mij in het dorp zijn veel vrouwen bezig met een gemokuur.

Toegevoegd na 59 minuten:
IK BEN EEN DYSLEKT EN SCHRIJF FOUTE WOORDEN. SORRY EIGENLIJK WEET IK DAT JE cHEMO ZO SCHRIJFT, MAAR ALLEEN ALS IK HET WOORD ZIE.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bij een chemokuur word je lichaam bestookt met een mix van giftige stoffen in een zodanige concentratie dat de tumoren die bestreden moeten worden eraan sterven,maar het is wel de bedoeling dat de patient het overleeft, door deze vergiftiging ontstaan dan ook de bijverschijnselen zoals misselijkheid, bloedingen,zweren,en ook haaruitval dit laatse komt omdat haren en nagels relatief veel gifstoffen binnenkrijgen en ook makkelijker afgestoten kunnen worden om het lichaam de kans te geven te herstellen van de behandeling.het is dus een soort van bescherming.

Ten eerste; Het is Chemokuur en geen gemokuur. Chemotherapie is therapie met cystostatica, dit zijn medicijnen die worden gebruikt tegen behandeling voor Kanker. Waarom je kaal wordt; heel simpel; het is een bijwerking van de meeste medicijnen die je tijdens de chemotherapie krijgt. Gelukkig krijg je je haar meestal weer terug als je klaar bent met de behandeling, ik kan het weten... Hoewel het geen pretje is om je haar te verliezen hoor...

De gemokuur tast ook de haarzakjes aan waardoor deze afsterven.

De chemokuur vernietigt alle snel-delende cellen. Kanker cellen zijn ook snel-delende cellen. Maar cellen die haar en speeksel maken zijn dat ook. Die worden dus ook vernietigt. Daardoor word je kaal en daardoor hebben met die een chemokuur doen ook een droge mond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100