Is het lichaam van buiten helemaal symmetrisch?

Of is er nog iets dat niet symmetrisch is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee het lichaam is verre van symmetrisch. Dit kan ik het beste illustreren met behulp van een plaatje. Hieronder zie je wat er gebeurd als je de helft van je gezicht laat spiegelen. Dan zie je dat het gezicht helemaal niet zo symmetrisch is als we denken. Toegevoegd na 3 minuten: Ik vind het tweede plaatje nog duidelijker aangezien je van dit plaatje kan zeggen dat hij er ietwat schuin op staat.

Nee, alleen een gezicht al is bijna nooit symmetrisch.

Gezichten zijn nooit helemaal symmetrisch, zoals elders op deze pagina is te zien. Voeten zijn ook niet symmetrisch - de meeste mensen hebben een grotere en een kleinere voet, soms is het verschil zo groot dat ze verschillende maten schoenen nodig hebben. Benen zijn niet precies even lang. Enzovoort.

Ons lichaam is een samenvoeging van twee verschillende helften. Vaak zijn er links en rechts verschillen. Het best te zien in ons gezicht, veel mensen hebben het dan over hun beste kant als ze op de foto moeten. Ook onze hersenen kennen een linker en een rechter kant. Het is soms zelfs mogelijk dat je aan de linker kant een andere persoonlijkheid voelt dan rechts. Het lijkt dan wel of ook onze persoonlijkheid uit twee verschillende helften bestaat. Links is er dan een andere ik, dan rechts! En misschien is dat ook wel zo.

Ja, ons lichaam is van buiten symmetrisch. Aan beide zijden dezelfde onderdelen, in dezelfde aantallen, met dezelfde vorm, van dezelfde grootte. Kleine verschillen, zoals hierboven uitvergroot, doen daar niet aan af.

Ha, die Syls; Als je symmetrie uitlegt als gespiegeld identiek is het menselijk lichaam dat zeker niet; zie de voorbeelden van de gezichten hierboven. En dat zijn dan nog op het oog weinig opvallende verschillen. Maar een scheve kruin, mond of neus valt zo ook wel op. En zo hebben mensen bijvoorbeeld soms ook vingers en tenen van verschillende lengtes, beter ontwikkelde spieren in de meer gebruikte arm of been, een assymetrische navel, moedervlekken, noem maar op.

Ha, was het maar waar!! Nee hoor, bij de meeste mensen zitten de oren niet helemaal gelijk, is de ene borst groter dan de andere en ga zo maar door. Zou wel een stuk makkelijker zijn als dit wel zo was...

geen enkele biomassa is helemaal symetrisch dus ook je lichaam niet,niet van buiten en niet van binnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100