Wat is de reden waarom men uiteindelijk naar een alternatieve behandelmethode overstapt?

Ik ga er van uit dat men begint bij de reguliere geneeskunde. Dat die nog steeds nummer 1 is bij iedereen. Zo niet, dan hoor ik dit ook graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb m al een paar keer voorbij zien komen in de antwoorden en heb aan den lijve ervaren dat de reguliere geneeskunde voornamelijk aan symptoom bestrijding doet. Een ziekte of ongemak is in mijn ogen een signaal, een alarm van je lichaam dat er iets mis is. De reguliere geneeskunde geeft je vaak een pil om het alarm uit te gooien.. Maar de brand woedt nog steeds...Een alternatieve behandelaar gaat vaker samen met jou op zoek naar de oorzaak, en geeft je, naast een behandeling, ook tips om t probleem in de toekomst te voorkomen. Gelukkig zie je bij steeds meer artsen een gecombineerde behandelmethode. Dus EN t alarm uit.. EN op zoek naar de oorzaak. Mijn huisarts verwijst zelf door naar een alternatief geneesheer als hij denkt dat iemand daar meer baat bij heeft op termijn. En een goede alternatieve therapeut zal je altijd vragen ook contact met je reguliere arts op te nemen. En steeds meer wordt wat ooit als alternatief bekend stond, nu gewoon door een ziektekosten verzekeraar vergoed. Acupunctuur is daar een heel mooi voorbeeld van. Maar er zijn er gelukkig meer. Ik vind dat samengaan en onderling uitwisselen van kennis een heel goede ontwikkeling. En pleit dan ook altijd voor EN/ EN.. Ik ben gelukkig zelden ziek.. maar als ik ook maar denk dat er iets aan de hand is zal ik beide specialisaties raadplegen. ''T beste van twee werelden dus Het is tenslotte wel MIJN lijf... en een reserve heb ik niet... niet in DIT leven tenminste. ;)

mensen laten zich graag bedotten.........maar komen altijd met hangende pootjes terug......

Als de reguliere geneeskunde hun niet kan helpen, grijpen zij naar hun laatste hoop: het alternatieve. Het wordt gezien als de laatste hoop.

Omdat mensen op een bepaald punt zo radeloos worden van de reguliere zorg, dat ze iets anders willen uitproberen. Uiteindelijk komen mensen erachter dat het soms ook niet iets voor hen is en komen weer terug bij een arts en vragen weer een verwijzing voor een andere specialist.

Wanhoop, anders zoek je geen andere weg

Omdat de reguliere geneeskunde hen niet bracht waarop ze hadden gehoopt.En je gezondheid is het allerbelangrijkste dus men probeert daarin echt tot het uiterste te gaan om een oplossing te vinden.

Als de regulier zorg je opgeeft, niets meer voor je kan betekenen, dan blijf je zoeken naar een oplossing. Hoop doet immers leven. Of als men denkt dat er niet genoeg gedaan wordt, dat er andere mogelijkheden zijn Alternatieve geneeswijze zijn dan een stap waarvan men hoopt dat het nog wel iets kan helpen. Maar er zijn ook vele mensen die zich neerleggen bij de reguliere zorg als die niets meer kan doen, niet iedereen maakt de stap naar de alternatieve gezondheidszorg.

Omdat sommige mensen het misschien niet helemaal vertrouwen. Wat weten we dan toch ook over de zorg en genezing? Je legt zoveel in de handen van de arts(en) en uiteindelijk moet je er maar op vertrouwen dat het goed is. Door zelf te kiezen voor een behandelingsmethode heb je het iets meer in eigen hand.

Het is niet alleen dat de reguliere geneeskunde geen oplossingen biedt, maar er zijn ook mensen die principieel tegen "chemische" geneesmiddelen zijn, en alleen de alternatieve natuurlijke middelen aan hun lichaam toevertrouwen.

Je gebruikt het woord "uiteindelijk". Ik denk dat dat woord er niet thuishoort. Afhankelijk van hoe je het leest, geeft het aan dat je na een lange tijd overstapt van de geneeskunde naar de alternatieven, en dat die overstap definitief is - je gaat nooit meer terug naar de geneeskunde. Of, als je het anders leest, geeft het aan dat je "ten einde raad" de overstap maakt. In werkelijkheid zijn de motivaties heel verschillend. Sommige mensen, zoals Ed, stappen inderdaad over, bij wijze van proberen omdat de geneeskunde hen niet brengt wat ze ervan hopen. Het alternatieve bevalt wel, en dan zodanig, dat ze er blijven en nooit meer terugkeren. Er zijn ook mensen die bij voorbaat een afkeer hebben van de geneeskunde. Een paar dagen geleden kwam er nog een vraag voorbij van iemand die niet met haar driejarige dochtertje naar de huisarts durfde te gaan, omdat die haar "toch alleen maar zou volstoppen met chemische rotzooi". Vanwege dergelijke misverstanden (of één slechte arts, dat zou ook kunnen) blijven zulke mensen al bij voorbaat weg bij de geneeskunde. Ze maken dus eigenlijk zelfs geen overstap - ze keren bij voorbaat de geneeskunde al de rug toe. Het is jammer dat daardoor een aantal kinderen zwaar geestelijk gehandicapt is geraakt, doordat ze mazelen met complicaties hebben gekregen. (vervolg in reactie)

Bij de reguliere geneeskunde worden eerst de symtonen van de ziekte aangepakt en als dat niet lukt worden pas de oorzaken aangepakt en dan ben je al enkele maanden verder met een teveel aan medicijnen of een operatie . En met een alternatieve behandelmethode worden de symtonen direct aangepakt met natuurlijke medicijnen zonder bijwerkingen .

Als je niet geholpen kan worden, ga je op zoek naar een andere manier, want je wilt toch van je klachten af. Dus ga eens langs bij een andere arts, die heeft soms een andere mening. Of ga langs bij een alternatief genezer. Wel even controleren of ie vergoed wordt door je zorgverzekeraar, en dat zegt vast ook iets over de kwaliteit, want je hebt vast goeie mensen ertussen zitten, maar de controle is een stuk minder, wat kwakzalvers aantrekt...

Ik geef zelf 100% voorkeur aan alternatieve geneeswijzen! Waarom zou je al die troep van reguliere geneeswijzen (medicijnen) in je lichaam toelaten? Je hebt meer bijverschijnselen dan goed maakt. Maar ik denk omdat alternatieve geneeswijzen heel anders werken, en vaak een uitkomst bieden waar reguliere artsen niet achter komen. Alternatieve artsen kijken op een andere manier naar een kwaal of ziekte dan reguliere dat doen. Overigens kunnen alternatieve artsen vaak zelf ook voelen wat er aan de hand is (bijv. heldervoelend, helderziend) terwijl reguliere naar scans kijken en vragen stellen over de kwaal.

het is niet zo dat ik ben overgestapt naar complementaire behandelmethodes, ik gebruik het liever naast elkaar. bij ziekte van een van mijn katten ren ik spoorslags naar de dierenarts. maar het is niet nodig met een kanon op een mug te schieten. bij milde gedragsproblemen kunnen sommige plantaardige middeltjes prima ondersteuning geven. verder zou ik zo nodig zeker accupunctuur overwegen, gezien de goede berichten die ik hier over hoor. maar nogmaals, bij echte problemen ren ik gewoon naar de dierenarts.

Voor mij geldt omdat ze bij de "reguliere" geneeskunde ook geen garanties kunnen geven. Ik ga wel naar de arts voor diagnose oid maar ik maak zelf uit of ik het behandelplan volg of niet. Als ik 1 oorontsteking heb neem ik ook een kuur als een arts mij dat voorschrijft. Krijg ik het vaker dan zoek ik het alternatieve circuit op om het te voorkomen. Ik heb bijvoorbeeld een hernia, een operatie is onomkeerbaar en voorlopig red ik het met alternatieve behandelingen.

Ja de reguliere geneeskunde blijft nummer 1 bij heel heel vele mensen maar sommigen onder hen zij zo zelfzeker dat ze hun eigen weg willen gaan-en dit vanuit slechte ervaringen- en duiden een eigen gekozen MIDDEL TER PROBATIE.Deze personen blijven zoeken en geven zichzelf nooit op!Zelfs in die eigen specifieke zoekweg zien ze in afwachting heil. .Voor hen is dit alternatief!

Ik kijk altijd eerst of er regulier iets te vinden is, zonder al te veel schadelijke bijwerkingen en chemische rotzooi. Pas wanneer ik regulier niets kan vinden, of niet geholpen ben, dan stap ik over op alternatieve geneeskunde. Geen zweverige toestanden, maar gewoon iets op basis van kruiden bijvoorbeeld. Ik heb al vaak natuurlijke voedingssupplementen bestelt bij Sensipharm die Chinese kruidenformules verkopen. Mijn vrouw gebruikt Sensi Urin Vitaal bij blaasontstekingen en nierklachten: http://www.sensipharm.nl/product/32__Nierklachten_Blaasontsteking_Nierstenen__.html En ik zelf gebruik Joint Renew Vitaal voor mijn artrose: http://www.sensipharm.nl/product/142__Artrose_Rug__.html Deze producten kun je volgens mij ook gewoon via de apotheek krijgen, dus zo alternatief is het ook weer niet!

Bronnen:
http://www.sensipharm.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100