Druppel batterij

Ik heb als klein kind eens een druppel van een lekkende batterij in m'n mond gehad. Ik ben toen de rest van de dag ziek geweest. Het was ongelofelijk ranzig...
Maar mijn vraag is nu: Kan dit eigenlijk schadelijke gevolgen hebben? Ik heb trouwens geen idee wat voor een batterij het was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een lekkende batterij is heel gevaarlijk en als je het hebt ingeslikt kan het dodelijk zijn, het is en blijft een soort van gif. Als het goed is zijn je ouders toen wel naar de dokter gegaan en moet het nu goed gaan. Als je er nu last van heb ofzo zou ik er maar mee naar de dokter gaan.

Ik denk dat het eerder op het moment zelf schadelijk zal geweest zijn. Als het gevolgen zou hebben voor later zouden de artsen dat toen wel tegen je ouders gezegd hebben. Als je echter twijfels hebt kan je dat beter eens bespreken met je huisarts.

Via orale toediening kan cadmium schade aanrichten in de lever en nieren. Van veel cadmiumverbindingen is bekend of wordt anders sterk vermoed dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Cadmiumvergiftiging kan leiden tot de itai-itaiziekte, dat uit het Japans vertaald kan worden als "pijn-pijn"-ziekte.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.kwero.nl/diverse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100