antibiotica vergeten!

ik heb bijholtonsteking met antibiotica maar ben hem vanochtend vergeten wat moet ik nu doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hebt u vergeten uw antibioticum op tijd in te nemen? De algemene regel is: doe het zo snel mogelijk alsnog. Maar als het al bijna tijd is voor uw volgende dosis, neem dan de vergeten dosis niet meer in en neem de volgende dosis op de normale tijd. Maak wel de kuur af tot alle tabletten op zijn. Bel bij twijfel even met uw apotheek. Daar geven ze u hierover graag advies

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Thema_s/Thema_s/Ant...

Gewoon je kuur afmaken jammer dat je er vanmorgen een vergeten bent. Leg ze op een plek waar je in de ochtend ze direct ziet

Als je de antibiotica niet meer in hoeft te nemen vandaag kun je de dosis van vanochtend als nog in nemen. Als je nog wel antibiotica in moet nemen, helemaal niets doen, gewoon de dosis in nemen die je hoort in te nemen en morgenochtend je medicijnen niet vergeten. En maak de kuur helemaal af! Dat is erg belangrijk bij antibiotica.

Gewoon innemen en kuur afmaken ...helemaal!!...beterschap!!

Meestal moet je antibiotica drie- à viermaal daags innemen. Dat betekent dat je de dosis van vanmorgen inmiddels overgeslagen hebt. Jammer, beter van niet, maar je kunt het beste de kuur verder gewoon volgens schema afmaken, ook bij andersoortige schema's.

Ik heb dit zef ook weleens mee gemaakt.Je kan het een aantal uren later innemen en wat ik ook weleens deed is 2 tegelijk innemen maar dat is niet zo goed vertelde mijn arts mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100