ui langs je bed

Ik heb een lopende neus. Als ik een ui langs mijn bed leg is het de volgende morgen sirieus over of is dit gewoon een fabeltje?

En mocht het echt waar zijn moet de ui dan geschilt zijn ja of nee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of het daadwerkelijk over is dat is nooit zeker maar het helpt zeker wel! Het enige nadeel is dat je kamer vreselijk gaat stinken, maarja als je verkouden bent merk je er zelf niks van. Deze ui moet geschild worden.

Door een gesneden ui naast je bed te leggen worden de traanklieren gestimuleerd om meer traanvocht aan te maken. Dat traanvocht wordt (normaal ook, maar helemaal bij gesloten ogen) door het traanbuisje afgevoerd naar de neus. Hierdoor wordt de neus gespoeld met traanvocht. Traanvocht bevat naast water en zout ook diverse afweerstoffen, bedoeld om bacterien uit de ogen te houden. Maar die werken ook in de neus, en bestrijden dus (een beetje) de oorzaak van de verkoudheid. Door het extra vocht gaat de neus alleen wel een beetje meer lopen, en de vraag is of het traanvocht veel kans krijgt om in deze omstandigheden zijn werk te doen. Maar ja: baat het niet... en uien zijn relatief goedkoop....

Ha ha grppig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100