Van de veel voorkomende genotsmiddelen, welke is het slechtste voor je op korte termijn, en welke op lange termijn?

Algemene Genotsmiddelen:

- Alchohol
- Sigaretten
- Wiet/Joints


Wat is nou slechter voor je? Ik hoor zoveel verschillende beweringen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alcohol en wiet kunnen een goede ontwikkeling van je hersenen (vooral prefrontale cortex) belemmeren. Die voorhoofdslobben zijn pas rond je dertigste uitontwikkeld. Een enkel glaasje/ blowtje kan niet zoveel kwaad bingedrinking en dagelijks blowen des te meer. Van sigaretten krijg je de rekening meestal veel later gepresenteerd, maar uiteindelijk kan je van alle drie bij stevig gebruik nare gevolgen ondervinden.

Ik vermoed sigaretten, omdat de gemiddelde roker de hele dag rookt. De gemiddelde drinker drinkt niet de hele dag en de gemiddelde blower blowt niet de hele dag (en als ie dat wel doet, dan is dat vermoedelijk het slechtst, want en wiet en tabak is dubbelop).

Alles is even slecht voor je zolang je er maar té veel van gebruikt. En dat geldt voor de korte en lange termijn... Dit doet alcohol met je: http://www.socialezekerheid.nl/smartsite.dws?id=55799 Dit doet roken met je: http://www.ikstop.nl/gevolgen-roken/gezondheid.html Dit doet wiet met je: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/verslaving/41683-wiet-verslaving.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100