Als minderjarigen seks hebben, wanneer is het dan verkrachting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer 1 van beiden ongewenst seks heeft, maar gedwongen seks heeft.

Het is een verkrachting wanneer het tegen de wil van 1 van de 2 personen sex afgedwongen word.

Wanneer je zonder toestemming of onder dwang of met bedreiging of allerlei andere vormen van misleiding sex hebt. Dus niet vrijwillig met iemand naar bed gaat.

Overigens is het dan ook verkrachting bij meerderjarigen (onvrijwillige sex). Ben je niet in de war met ontucht? Het is volgensnde wet ontucht als 1 van de partners onder de 16 jaar is ( ookal zou die er vrijwillig en zonder dwang sex hebben)

Bronnen:
http://www.mobiel-pleegzorg.nl/hoezitdat/2...

Als het gedwongens is..

Om slachtoffer van een verkrachting te zijn hoef je niet minderjarig te zijn. Als minderjarige seks hebben hoeft ook geen verkrachting te zijn. Verkrachting is in feite gedwongen worden tot sexuele handelingen, ook tongzoenen behoort tot verkrachting. Echter sex met een minderjarige is strafbaar (en ik denk dat je dit bedoeld) als de minderjarige zich op enigerlei ook maar gedwongen voelt (al is het alleen maar het feit geen nee te durven zeggen) en dan maakt leeftijd van de dader niet uit....15 of 18. Bij 15 jaar kan de dader dan verweten worden iemand tot seks gedwongen te hebben, bij een dader die meerderjarig is kan hierbovenop nog een strafbaar feit ten laste worden gelegd als seks met een minderjarige (ontucht zogezegd).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100