Wie weet er tips om meer energie te krijgen?

Weet iemand simpele middeltjes/tips om meer energie op een dag te hebben? En dan bedoel ik geen koffie en energiedranken want dat helpt niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volg een keer een ontslakkings kuur, en je weet daarna niet wat je ovekomt. Je ben een jaar lang een brok energie, en je voelt je een stuk gezonder.

ik weet niet waardoor je geen energie hebt, dus is het wat lastiger om een antwoord te geven. 1. verander je voedingspatroon zo, dat je weinig afvalstoffen hebt af te voeren en drink voldoende. 2. beweeg ( nu denk je maar ik ben toch moe? ) ga even een stukje fietsen in de buitenlucht en je gaat je er beter door voelen 3. maak je hoofd "leeg" stress vergt veel energie. schrijf problemen op 4. zeg nee tegen dingen en mensen waar je geen zin in hebt.

Wat bij mij helpt is een sauna bezoek, of een zonnebankje, dagje zomaar vrij nemen en juist niks doen die dag, eigenlijk gewoon iets doen wat niet hoeft maar gewoon leuk is om te doen en waar je jezelf mee verwent...

Juist geen energiedranken drinken en je koffiegebruik beperken tot een paar kopjes per dag, want deze dranken maken juist dat je wat opgepept wordt, terwijl je eigenlijk geen energie meer hebt en dus 'reserve energie' gaat gebruiken. Trap even op de rem en eet vooral gezonde dingen zoals volkoren brood, fruit, groenten e.d. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Ga af en toe een lekkere wandeling maken en ga vooral op tijd naar bed. Misschien ga je al bijna op vakantie? (Gebruik die vakantie dan ook om wat bij te tanken.) Als de moeheid lang aanhoudt, kun je het beste even langs je huisarts gaan, want er kan ook een lichamelijke iets met je aan de hand zijn.

Eet roggebrood, dat geeft energie. En je blijft er slank bij, omdat het zo verzadigd, dat je geen "lekker-trek" krijg, want dan grijp je hoogst waarschijnlijk naar zoete of vette happen. Is het proberen waard. Je krijgt gelijk belangrijke mineralen binnen.

Bronnen:
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedings...

Als ik me wat futloos of moe voel, dan ga ik juist bewegen. En dan bedoel ik niet als een razende aan de gang in de sportschool of kilometers sjokken. Nee, gewoon een stukje rustig fietsen in de natuur. Lekker frisse lucht opsnuiven en de wind door mijn haren. Als ik dan thuiskom voel ik me een stuk fitter en beter. Misschien geldt dat voor jou ook.

Behalve alle goede tips die al zijn genoemd, kun je ook kijken of er iets aan je omgeving schort. Of, beter gezegd, aan de "match" tussen jou en je omgeving. Ik kan hier slechts een paar dingen noemen waaraan je kunt denken: - Heb je naar jouw gevoel voldoende zeggenschap over je omstandigheden? Werk, relatie, huishouden, geld, enzovoort. Heb je daar controle, of word je geleefd? - Is er een ergernis uit het verleden waar je steeds opnieuw mee wordt geconfronteerd? Bijvoorbeeld een promotie die naar een ander is gegaan, en jij komt die ander nu elke dag tegen? Of een voorwerp dat jij had willen hebben, maar dat bij een loting naar een ander is gegaan terwijl jij dat onterecht vindt, en waar je steeds aan wordt herinnerd? - Zijn er ergernissen, bijvoorbeeld een collega die steeds persoonlijke telefoongesprekken voert, of een radio die aan "moet" en die muziek draait die niet jouw smaak is? - Heel fysiek: is er altijd een vervelende zoem- of fluittoon? Of fel licht of een spiegeling waar je steeds tegenin zit te kijken, bijvoorbeeld een raam achter je beeldscherm, of juist een raam achter je rug dat spiegelt in je beeldscherm? Je merkt het niet, maar zulke dingen zijn een continue belasting. Dit zijn zomaar vier voorbeelden. Het gaat niet letterlijk om deze voorbeelden, ik poog hier een zoekrichting aan te geven. Hopelijk heb je er iets aan.

Energieloos zijn kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Is het er langzaam ingeslopen. Ga je teveel over je grenzen. Doe je te veel dingen tegen je zin..Dan kun je burnout zijn. (eigen ervaring) Of ben je moe van het warme weer. Kijk, er kunnen zoveel oorzaken zijn, dat het moeilijk is om zo maar iets aan te geven. Herken je je in het eerste gedeelte, zou ik je aanraden om even langs je huisarts te gaan.

Eet haring.

Je vroeg tips om meer energie te krijgen en hebt in ieder geval al genoeg antwoorden gekregen op de impliciete vraag waarom je je kennelijk moe voelt...Ik ga hier ook geen voedingstips geven ( die kreeg je al genoeg, denk ik ), maar meer een tip op het psychische vlak. Het is er eentje waarvan ik uit eigen ervaring weet dat het (mij in ieder geval) helpt: voor ik opsta en de "carroussel" van de dag inga, sluit ik 5 minuten mijn ogen en probeer me voor de geest te halen wat ik van deze dag wil, wat ik wil bereiken (zowel op relationeel, praktisch, emotioneel- als op intellectueel gebied).Ik houd de "verlangens" vrij eenvoudig. In feite "maak ik een filmbeeld" in mijn geest van deze dingen in hun resultaat, met als achterliggende grondgedachte dat ik elke vorm van negatief denken uitban. Als ik zo de dag begin geeft de positiviteit van het feit dat ik de schepper èn bestuurder van mijn eigen leven ben, mij zoveel energie, dat ik de dagen krachtig en vrolijk doorloop. Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar proberen (het vergt wel wat concentratie en overtuiging) kan denk ik geen kwaad. Succes!

Bronnen:
Ervaring

Door onze ogen verdwijnt 90% van onze energie. Ogen zijn eigenlijk gaten. Doe je ogen dicht wanneer het kan en stop de zinloze verspilling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100