waarom hebben donkere mensen uit afrika geen borsthaar?

in Afrika zie ik alleen maar mannen zonder borsthaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze dat 'niet nodig' hebben. Dat is namelijk een soort van erfelijke eigenschap van het menselijk lichaam (vooral mannen). Borsthaar en andere lichaamsbeharing beschermt namelijk tegen insectenbeten enzo. Je voelt door de haartjes sneller een mug bijv. Dat is veel meer aan de orde in de jungle enzo dan in Afrikaanse landen.

blanke mensen leefden in koude gebieden en donkere mensen in warme gebieden (donkere kleur beschermt tegen zon/warmte). haren op het lichaam houden warmte vast (net als een vacht bij dieren).

dan zie je niet alle mannen want er zijn wel degelijk mannen met borsthaar daar. misschien dat je alleen de boorsthaarloze hebt gespot of de mannen die het weg hebben gehaald. je vraag klopt dus niet

Mensapen hadden onder hun harige vacht een hele bleke huid. toen bij de evolutie de haren waren verdwenen werd de huid donkerder omdat een donkere huid beter beschermd tegen uv-straling. toen 65000 jaar geleden een groep richting Europa ging (waar minder zon is) is de huid langzaam weer lichter geworden omdat een lichte huid sneller vitamine D aanmaak en kwam er weer wat meer haar terug voor bescherming tegen de zon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100