hoe maak je je behoefte zachter ?

of heel klein.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedoel je met "behoefte" "ontlasting" of "behoeftes"? Wil je zeg maar dat je minder ergens naar verlangt, of bedoel je dat wat de mensen hierboven uit je vraag begrijpen?

sinaasappelsap drinken. Veel water drinken. en ik las net ergens dat het helpt om van een stukje zeep een soort zetpilletje te maken. hielp in ieder geval bij babies.

Bronnen:
medisch forum.nl

Vezels, vezels en nog eens vezels....

Als het heel erg is, naar de dokter, algemeen antwoordt: veel (genoeg) water drinken, veel vezels (volkorenboord) fruit, niet te vet gewoon gezond dus. Kleine dingen die kunnen helpen zijn oa ontbijtkoek.

Als het gaat om de wc behoefte, gedroogde abrikozen, gedroogde pruimen. Je kunt ze zo eten (wel wassen) Of je zet ze even in lauwwater of appelsap totdat ze zacht zijn. Wat ook goed helpt is een glas lauw (gekookt) water op de nuchtere maag.

Als ik uitga dat je met 'behoefte' de stoelgang bedoelt, is het gebruik van vezels essentieel. Vezels bevorderen de darmwerking en vocht ondersteunt de werking van vezels. Om de vezels goed hun werk te kunnen laten doen, is er extra vocht nodig. De vezels nemen namelijk veel vocht op, om de ontlasting een zachte substantie te kunnen geven. Is er te weinig vocht aanwezig, dan zullen de klachten blijven bestaan ook wanneer je extra vezels gebruikt. Drink daarom minstens 1,5 liter vocht per dag.

Bronnen:
http://www.damespraatjes.nl/content/view/426/215/

veel vocht inderdaad maar iets vaker olijfolie eten bevordert de darmwerking ook net als lichaamsbeweging en ga naar het toilet als je aandrang voelt, stel het niet uit , want daar wordt de ontlasting ook veel harder van

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100