Bloedarmoede

na vele vragen over menstruatie gesteld te hebben toch ff het volgende:
ik heb verteld over de menstruatie van mijn vriendin, alhoewel ik er zelf ook veel problemen mee heb, meestal zijn ze nog erger. de eerste dagen (2/3) moet ik om het uur wisselen om niet door te lekken.
ik voel me ongelofelijk duizelig en futloos.
ik ben 2 keer in de badkamer door mijn benen gezakt.

wat moet ik doen?? ik durf never nooit naar de dokter, ik wil het wel, ik heb op het punt gestaan naar mijn moeder te gaan maar iets houdt me tegen.
Kan ik hier zelf iets aan doen?
ik ben nu niet ongesteld maakt dat uit? (voor het geval ik besluit toch naar de dokter te gaan)

Alvast bedankt!
xx

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, wèl naar de dokter gaan. Gewoon vertellen hoe je menstruatie is (z/hij hoeft dat niet ter plekke te zien hoor, als jij vertelt wat je hier vertelt is dat al heel duidelijk). Je hebt kans dat er dan een vingerprikje gedaan wordt of dat er wat bloed geprikt wordt om het ijzergehalte van je bloed te bepalen, en misschien is het een idee om bijvoorbeeld de pil te overwegen - daar wordt je menstruatie meestal veel minder zwaar van. Blijf niet doorlopen met dit soort vervelende klachten, ze zijn echt niet nodig. Je menstruatie hoort erbij, maar die moet niet zoveel problemen opleveren, dus zoek samen met je huisarts uit wat je opties zijn. En zeg ook gerust tegen je huisarts dat je het een moeilijke vraag vindt, dat snapt z/hij denk ik vanzelf, maar het kan jou helpen als je het toch zegt ;-) Toegevoegd na 2 minuten: Overigens: ik had een tijdlang ook hele heftige menstruaties, tot ik zelfs het idee kreeg dat ik maar beter gewoon op de plee kon blijven zitten omdat tampons wisselen nauwelijks zin leek te hebben. Desondanks had ik net geen bloedarmoede (het ziet er allemaal erg bloederig uit maar het merendeel is slijm, vermengd met een beetje bloed). Mijn huisarts adviseerde de pil en dat was een complete verlossing.

De enige optie is inderdaad naar de dokter gaan. Want dit is echt niet goed! Gewoon aan je moeder/de dokter vertellen, het is niks om je voor te schamen. De dokter krijgt dagelijks met allerlei van dit soort dingen te maken. En als je niet goed alleen durft, kan je moeder misschien mee. Of een vriendin als je dat fijner vindt. Verder raad ik je aan om magnesiumtabletten te slikken, dit kan wellicht de klachten ook verminderen. Maar dat neemt niet weg dat je ook echt naar de dokter zult moeten gaan.

Ik heb hetzelfde probleem. Ik zeg je bij deze:naar de dokter! Er zijn veel meisjes en vrouwen met hevig bloedverlies tijdens de menstruatie , je bent niet de enige. Ik moet als ik ongesteld ben ijzertabletten slikken die de huisarts heeft voorgeschreven. Ik ben ook vaak flauwgevallen. En heb veel last van duizeligheid. Je hebt waarschijnlijk, net als ik, bloedarmoede hierdoor. Maar.. Ik ben geen arts:naar de dokter! Maak morgen een afspraak!DOEN!

Het kan inderdaad bloedarmoede zijn, vooral bij meisjes in de groei en die hevig menstrueren komt dit regelmatig voor. Je zou het bij de dokter kunnen laten testen, dit wordt gedaan met de zogenaamde vingerprik. Je hoeft dus niet in je blootje of zoiets. Verder zou je eventueel kunnen beginnen met het drinken van Roosvicee Ferro, hierin zit extra ijzer...dit is wat je tekort hebt bij bloedarmoede. Misschien knap je er van op, het is verder niet schadelijk voor je! Je kunt dit kopen bij de drogist!

Idd gewoon naar de dokter gaan! Er is echt niks om je voor te schamen! Ieder meisje/vrouw is ongesteld moet je zo maar denken en het is alleen maar vervelend als je er met niemand over praat en het steeds weg stopt! Ik zou echt gewoon met je moeder erover praten en dan misschien naar de dokter. Echt meid niks om je voor te schamen! Ik praat er ook altijd over met mijn moeder! Heel veel succes ermee!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100