Is het mogelijk alzheimer te krijgen na een herseninfarct?

Mijn moeder is (bijna een jaar na een herseninfarct) op bepaalde momenten enorm vergeetachtig en 'warrig'. Ze gedraagt zich soms als een puber (opstandig en alleen haar mening is de juiste). Kan dit misschien alzheimer betekenen of is dit een normaal verschijnsel na een infarct?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na een herseninfarct ( beroerte ) heeft 70% last van cognitieve, emotionele en gedragsproblemen. Ook hebben veel mensen daarna last van min of meer ernstige beperkingen bij het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven. Daar kan je behoorlijk opstandig van worden. http://aderverkalking-atherosclerose.pilliewillie.nl/aderverkalking-atherosclerose/herseninfarct.beroerte.php Bij veel mensen met dementie zijn de verschijnselen het gevolg van stoornissen in de doorbloeding van de hersenen, zoals een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct). Dit heet vasculaire dementie. Door het herseninfarct kan er dus een vorm van dementie zijn ontstaan. Dat hoeft niet de ziekte van Alzheimer te zijn, maar het is voor een leek ondoenlijk om de verschillen te zien. De ziekte van Alzheimer begint meestal tussen de 70 en 80 jaar, maar kan al op veel jongere leeftijd beginnen. http://www.alzheimer-nederland.nl/informatie/wat-is-dementie/vormen-van-dementie.aspx

Je kunt ook Alzheimer krijgen zonder herseninfarct. Het kunnen ook overblijfselen zijn van het infarct, dat komt wel voor. Huisarts doorverwijzing naar specialist vragen.

Dit hoeft niets met elkaar te maken te hebben. Mensen kunnen enorm veranderen na een herseninfarct. Soms verandert de hele persoonlijkheid van iemand, dit is natuurlijk erg moeilijk, voor met name de omgeving, die ineens een heel ander persoon ziet dan die ze al jaren kende. Maar ook voor de persoon zelf is dit heftig, je reageert ineens anders dan je gewend bent. In onderstaande link staat wat meer informatie hierover.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Boek van Dick Swaab, 'Wij zijn ons brein' geeft een hoop duidelijkheid

Er is een verschil tussen Alzheimer en dementie en vaker zie je bij mensen die vaker hele kleine herseninfarctjes hebben gehad dat ze verschijnselen van dementie gaan krijgen. Beroerten en de daaruit volgende multi-infarctdementie zijn kenmerkende gevolgen van één of meer onderliggende aandoeningen, waaronder hoge bloeddruk en de daaruit voortvloeiende beschadiging van slagaders.

Dat is spijtig genoeg normaal na een infarct. Er kan veel beschadigd zijn. Uit ervaring voel ik mij ook een puber, ik heb een herseninfarct gekregen.

Bronnen:
http://ik-na-cva.skynetblogs.be/archive/20...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100