Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Helpt tandpasta tegen een schaafwond?

Schijnt een grootmoeders geneesmiddel te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Een schaafwond moet ontsmet worden of uitgewassen met water en zeep. Er staan wel meer fabels op internet over tandpasta. Zo staat er op deze website dat je tandpasta moet smeren over brandwonden. http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=gezondheid&label=Brandwonden NIET DOEN dus: Met enige regelmaat worden er patiënten binnengebracht bij een van de drie brandwondencentra die in plaats van koelen met water, tandpasta op de brandwond(en) hebben aangebracht. Smeer nooit tandpasta op een brandwond! Door de tandpasta wordt de wond niet gekoeld, waardoor de verbranding juist dieper wordt. http://www.brandwonden.nl/page/1148

Nee dat is niet goed. Het kan nog meer uitdrogen, dat is niet de bedoeling. Een schaafwond geneest vanzelf.

nee overschaafwond heb nog nooit gehoord wel helpt verkoelend bij Tandpasta tegen lichte brandwonden Als je een lichte brandwond oploopt, smeer er dan direct wat witte tandpasta op en laat het een dag of drie zitten. Doe er eventueel een pleister op. De wond zal niet meer branden. Tandpasta tegen wespensteek Als u gestoken wordt door een wesp kunt u er het beste direct tandpasta op smeren. De pijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Toegevoegd na 3 minuten: Schaafwondjes: Schaafwondjes uitwassen met Sunlightzeep, de zeep op de wond laten drogen, het reinigt heel goed en vormt zo een vliesje over de wond.

Bronnen:
http://www.schoonmaak-tips.com/tmp/index.p...

nee, tandpasta helpt wel tegen de jeuk bij muggenbulten, calendula is wel goed op schaafwonden.

Je kan dat beter niet doen. Het wordt er niet mooier op in je gezicht. Het beste is om het wondje eerst schoon te maken en te ontsmetten met Sterilon of Betadine. Smeer er dan Fenistil wondgel op. Deze wondgel voegt vocht toebij een te droge wond en onttrekt vocht bij een te natte wond. Hierdoor is goede hydratatie gewaarborgd en dit versnelt de celvernieuwing. Met deze cel gaat het 40% sneller en wordt het mooier, want je krijgt geen littekentjes. Ook leg je hiermee een beschermingslaagje op het wondje waardoor het niet kan infecteren. Het prikt ook niet bij aanbrengen. Als je wilt kan je het afdekken met een pleister of verbandmiddel, maar aan de lucht drogen is het best. Als de wond aan het genezen is, ontstaat er ook geen korstje, maar komt er een wit laagje over de wond. Toegevoegd na 1 minuut: corr; cel moet gel zijn.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/eerste-hulp-b...

Is echt een huismiddeltje,men zegt dat door de koeling van de menthol de "brand"eruit gaat. Er zal echter geen een arts zijn die je aanraad daar tandpasta op te smeren. Beter kun je koelen met een natte lap of cold pack,de schaafplek ontsmetten en verder aan de lucht laten drogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100