Wat raad je een vriendin aan die bij haar man blijft voor de zekerheid ?

Ze is pas sinds een jaartje zelfstandige en durft de stap niet nemen omwille van de zekerheid van het inkomen van de man.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou aanraden, de "voors" en "tegens" op te schrijven van het al dan niet blijven bij haar man. Vaak komt je met het maken van zo'n lijst al een heel eind. Wat zijn de nadelen, zakelijk gezien, en wat zijn de persoonlijke nadelen. Wat zijn de zakelijke voordelen, en wat zijn de persoonlijke voordelen. Je moet dit natuurlijk wel in deze 2 aspecten bekijken (zakelijk en persoonlijk), want op de lange duur kan een verkeerde beslissing voor je persoon erg ongezond zijn. Tevens moet ze aan haar toekomst denken en zichzelf een heleboel vragen stellen, desnoods kan je als vriendin hierbij helpen. Hopelijk heb je hier wat aan, ik heb het zelf ooit ook zo moeten aanpakken en mij heeft het geholpen!

Ik denk dat die vriendin volwassen is en haar eigen keuzes moet maken. Wees een steun voor haar als ze er om vraagt. Inmenging wordt vaak niet gewaardeerd en je zal ook nooit helemaal alles weten. Iedereen vertelt alles vanuit eigen inzicht en voordeel. Dus mijn advies, niet mee bemoeien en haar het recht geven om haar eigen fouten te maken. Voor je het weet zit jij straks met de frustratie omdat al je goed bedoelde adviezen in de wind worden geslagen of wordt het je kwalijk genomen door 1 van de partijen. Wees een goede vriend en luister alleen en kom pas met die hulp als ze je er zelf om vraagt. Succes :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100