Hoe komt het dat de rest van mijn lichaam warm is maar mijn neus koud is

İk heb geen landingsbaan in het gezicht(grote/lange neus wordt ermee bedoeld)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je extremiteiten worden eerder koud dan andere delen van het lichaam. Dat zijn je neus, oren, handen en voeten. Bekijk het maar als een muur verven, de uiterste hoekjes zijn lastiger te verven dan het midden. En dat is dan ook wat je lichaam doet. Eerst de grote stukken en als er dan nog teveel warmte over is wordt het naar de uiteindes gestuurd.

Deze vraag kun je stellen over allerlei 'uiteinden' van je lichaam. Er is bijvoorbeeld dezelfde vraag gesteld over handen. Het komt erop neer dat je lichaam warmte zo gunstig mogelijk verdeelt, en 'uiteinden' zijn minder belangrijk dan hart, longen, nieren etc.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/handen-koud...

'uitsteeksels' koelen sneller af dus zijn sneller koud. het duurt even voor een neus weer op temperatuur is, en kan langer of eerder koud zijn dan de rest van je lijf. eskimo's hebben een klein neusje omdat de kans op bevriezing dan ook kleiner is. (de natuurlijk past zich aan aan de omgeving)

Als het koud is wil je lichaam je belangrijkste lichaamsdelen warm houden, je organen. Daarom krijgen je vingers, neus en voeten het eerder koud omdat je lichaam eerst ervoor zorgt dat bij de organen de lichaamstemperatuur juist is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100