Hoe kun je als man zijnde het beste je okselhaar scheren? of kun je beter knippen met een schaar?

Toegevoegd na 17 seconden:
*of kun je het beter knippen met een schaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ALs je het knipt, houd je natuurlijk korte haartjes over. De vraag is of je dit mooi vind. Ook de stoppeltjes die er zitten kunnen gaan prikken. Mocht je gaan knippen: zorg ervoor dat je eerst de schaar heel goed schoonmaakt, met alcohol ofzo, mocht je jezelf dan per ongeluk knippen, dan heb je minder kans op ontstekingen. Persoonlijk zou ik gaan voor scheren. Koop een milde scheerzeep, of scheer gewoon met een milde zeep, zelf gebruik ik altijd palmolive. Er zijn milde deo's te koop die niet prikken na t scheren. Ik weet niet of er ook al deo's zijn voor mannen die erg mild zijn, maar ik vind de milde deo's vrij geurloos, eigenlijk min of meer unisex, dus ik denk dat je ook als man zo'n deo wel kan gebruiken. Of je dit ziet zitten, hangt af van je persoonlijke smaak.

Ik wil dat nog wel eens met een tondeuse doen, maar dat is beter van niet. De huid van je oksels is nogal gevoelig. Als je daarna een deodorant gebruikt is de huid geïrriteerd, en brandt het verschrikkelijk. Daarom kan je het beter met een schaar zo kort mogelijk knippen.

als je het s avonds scheert kan je de volgende morgen wel weer deo op doen dus je kan scheren

Eerst kort knippen met een schaar, daarna scheren met schuim & scheermes (geen botte graag!) Hoe vaker je over je oksel gaat met het mes, hoe roder de huid zal worden (kwestie van gewenning) Heeeeeerlijk!!!!! Weer een onthaarde man!!!! 

Helemaal afscheren raad ik je niet aan. Zelf houd ik het altijd kort door het met de trimmer die op bijna ieder scheerapparaat zit (zie link) over de haren te gaan. Op deze manier houd je het lekker kort en raakt je huid niet geïrriteerd. Tip: wanneer je dit doet moet je armen goed omhoog houden en na enkele keren proberen wordt het een koud kunstje! Ps: wist je trouwens dat je okselharen ook beschermen tegen sommige schadelijke deodorants (stof aluminum chlorohydrate)? Zie de link voor meer informatie.

Bronnen:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.ph...
http://www.bespaarbazaar.nl/images/Dynamo%...

Ik(jongen) scheer het ook gewoon een keer in de week en heb er nooit last van gehad! Zorg dat je mes goed scherp is! Haha ik dacht trouwens dat ik zowat de enige jongen was die mn oksels scheert maar dat blijkt dus niet zo te zijn! :)

Nat scheren met een Gilette of soortgelijke net zoals het gezicht. Veel zeep, de huid is daar erg teer en je zit er zo in. Armen goed omhoog doen zodat de huid goed strak komt te staan. Niet drukken en rustige scheerbewegingen maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100